Review: De purpuz family planner

Vorig jaar mocht ik de purpuzplanner uitproberen. Een super handige planner die je helpt je doelen te bereiken. Naast de normale planner komen ze nu ook met een heuse familieplanner. Handig voor gezinnen om zo dingen wat georganiseerder te laten verlopen. Met vier kinderen en mijn warrige hoofd, niet te vergeten Yorick die alles vergeet, was ik op zoek naar een handige familieplanner. En die heb ik gevonden!

Wat als eerste opvalt is dat de planner groot, maar ook stevig is. De buitenkant is gemaakt van stevig karton, en voorzien van een mooi goud logo. De zijkanten zijn gekleurd in het neon-oranje wat hem absoluut niet saai maakt, maar door de gouden ringetjes blijft hij stijlvol.

De tekst in het begin van de planner geeft je direct het familie gevoel. Met een paar woorden zie je meteen waar de plannen voor staat en waar je hem voor kunt gaan gebruiken.

Als je verder bladert zie je de “belangrijkste” feestdagen en vakantie voor in het grootste deel van Europa en een heel jaaroverzicht.

Na het jaaroverzicht krijg je de beknopte kalender. Deze kun je gebruiken op verjaardagen in bij te houden.

Hierna volgt de daadwerkelijke planner. De planner loopt per week, begint op 21 december en loopt af op 2 januari. Je weekbladen zijn opgedeeld in 2 gedeeltes.

Het bovenste gedeelte is er echt om orde te scheppen. Je schrijft er je mealplanning op (handig, hoef je dit niet meer apart te doen) en daarnaast schrijf je alle boodschappen op. Ook handig. Iedereen kan dan op dezelfde plek opschrijven wat eventueel op is en zo kun jij direct je boodschappenlijstje maken vanaf de kalender. Je vergeet dan niet meer welke dag je wat gaat koken en wat je er eventueel nog voor nodig hebt. Ook lijstjes als to-do, huishoudelijke taken, brieven en telefoontjes die je moet plegen of andere notities kun je hier makkelijk bijhouden. Aan het einde van het bovenste gedeelte staat iedere week een andere leuke quote.

Het onderste gedeelte is je planner. Je hebt 5 grote en 1 klein vakje om te gebruiken. Voor ons fijn aangezien we met zijn zessen zijn. Ook handig voor kleinere gezinnen, voor als je huisdier naar de dierenarts moet bijvoorbeeld, of als je een tijdje een logé hebt. De namen dien je wel iedere week weer opnieuw op te schrijven. De vakjes zijn wel groot genoeg om meerdere dingen op een dag te kunnen zetten, zelfs het kleinere vakje.

Je kunt de planner op 2 manieren ophangen. Je kunt hem door het gaat aan het bovenste gedeelte hangen, maar ook hem halveren en hem dan bij de ringetjes ophangen. Je moet hem dan alleen steeds omdraaien. Het enige nadeel aan de planner is, is dat groot en zwaar is. Je hebt best een goed haakje nodig en een grote plek, om hem aan op te hangen.

Is hij dan beter als die van de Action of de Hema? Ik zeg ja. En dat zeg ik puur omdat je alles op een plek kwijt kunt, omdat wij ons hele gezin erop kwijt komen en omdat hij er stijlvoller uitziet. Bij ons komt hij dus zeker aan de muur te hangen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.