Pumpin spice for days

Het is herfst. Blaadjes verkleuren en de stoep ligt bezaaid met eikels en kastanjes. Heerlijk. Ik ben dol op de herfst. Een wandeling maken in het bos, op zoek gaan naar de mooiste paddestoelen of lekker thuis op de bank onder een dekentje met een lekkere kop warme chocolademelk met slagroom. Ik kan er echt van genieten.

De herfst is ook de oogsttijd. De tijd dat alles waar je het afgelopen zo goed voor hebt gezorgd er voor zorgt dat je zoveel meer terug krijgt. Misschien heb je wel een moestuintje waar je nu heerlijke wortels, kruiden of andere groenten en fruit uit kunt halen. Ook dingen die je in het begin van het jaar denkbeeldig hebt geplant kunnen nu worden geoogst. Als je toen begon met een dieet zul je daar nu echt het resultaat van merken. Het is de tijd van overvloed en van dingen afronden. Alles klaarmaken om straks de donkere maanden in te gaan.

Herfst is ook de tijd van pompoenen. Die van mij groeien nog niet in mijn tuintje, maar ik zie ze al overal in de winkels liggen. Ik ben dol op pompoenen. Pompoensoep, pompoenlasagne of gewoon om ze uit te hollen voor Halloween. Wat je nu ook overal ziet is het zogenaamde Pumkin Spice, iets wat eigenlijk helemaaal niets met pompoenen te maken heeft, maar zo wordt genoemd omdat het in de traditionele amerikaanse pumkin pie wordt gestopt, een taart (of meer een vlaai) die veelal gegeten wordt bij thanksgiving. Toch kennen wij het meer van de pumkpin spice latté of chai tea van de starbucks. Hoewel je steeds meer kant en klare pumkin spice kunt kopen is het nog steeds niet veel verkrijgbaar. Toch is het heel makkelijk zelf te maken.

Je neemt:
6 Eetlepels gemalen kaneel
4 theelepels gemalen gember
4 theelepels gemalen nootmuskaat
3 theelepels gemalen piment (bessen)
3 theelepels gemalen kruidnagel

Je kunt het in een leeg kruidenpotje bewaren, als het maar goed afgesloten wordt bewaard, net zoals al je andere kruiden.

Vorig jaar maakte ik er pumkin spice wafels mee. Iets wat echt lekker herfstachtig is, maar je kunt het in zo veel meer dingen stoppen om die lekkere herfstsmaak aan alledaagse dingen toe te voegen. Je kunt het aan je pompoensoep toevoegen om hem net iets anders te laten proeven, of aan je warme chocolade melk. Dit jaar ga ik er iets heel nieuws mee maken. Wat dat is houd ik nog eventjes geheim, daar komen jullie vanzelf snel genoeg achter.

Wat ga jij maken met pumkin spice?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.