Crea-weekend (op 1,5m afstand)

Na zo veel beurzen die niet doorgingen, uitgesteld werden en workshops die gecanceld werden waren de afgelopen maanden zeer saai. We weten allemaal waardoor het komt en hopen op betere tijden. Nu het langzaam weer een beetje op gang begint te komen nam ook de organisatie van crea-weekend de beslissing deze afgelopen weekend door te laten gaan. Met aanwijzingen van het RIVM kon de beurs corona-proof doorgaan. Een hele tijd geleden had ik 2 kaartjes gewonnen via een actie op hun Instagram. Ik was dan ook blij verrast toen ik een DM kreeg met de vraag of ik een mailtje kon sturen. De beurs ging door en mijn kaartjes konden nog worden gebruikt.

De organisatie had besloten om met tijdsvakken te gaan werken. 2 tijdsblokken per dag die je vooraf moest reserveren. Kaartjes konden alleen nog online worden gekocht en alle maatregelen die genomen konden worden namen ze. Ik bestelde er nog een kaartje bij en kocht er direct een parkeerticket bij. Stom dat ik was gaf ik alleen het verkeerde e-mail adres op. kwestie van een . vergeten, kan gebeuren. Ik namcontact op met de organisatie die ze mij naar het juiste mailadres stuurde. Gelukkig wisten ze dit al van te voren en kon dit nog zo geregeld worden. Voor de zekerheid, stel dit gebeurd me nog eens, heb ik het mailadres zonder de . ook maar aangemaakt. Je weet maar nooit.

Afgelopen zondag gingen we op weg. Joni ging mee voor tekenspullen. Ze wilde graag professionele markers, tekenpapier en dergelijke en ik dacht dat krijg je daar wel. Op andere beurzen ook vaak gezien, dus dacht dit komt goed. Mijn vader ging mee als chauffeur en we gingen 2,5 uur de auto in op weg naar Rijswijk. Ik was nog nooit in die omgeving geweest en vond vooral de mega grote schepen bij de haven van Rotterdam echt mooi om te zien. (Ik probeerde mijn enthousiasme te delen met Joni, maar die haalde enkel haar schouders op. Ze had trouwens wel een grote glimlach toen ik bij het tankstation een reep Milka Oreo voor haar had gekocht).

We kwamen aan en mijn eerste gedachte was, wat een grote lege hal. Er was een looproute die je een stukje door het hele gebouw liet lopen voordat je bij de beurs aan kwam. Ook de beurs was groot en leeg. Niet zo groot als ik had verwacht, en eigenlijk de kleinste die ik tot nu heb bezocht, en erg leeg. Niet veel bezoekers. We waren er om twintig voor drie denk ik en het tijdsvak begon om 2 dus verwachtte ook niet dat het veel drukker zou worden.

We liepen eerst een snel rondje om te zien wat er allemaal was. Toen Joni en ik wat aandachtiger gingen kijken zei ik tegen mijn vader dat hij wel koffie mocht gaan drinken als hij dat wilde. Dat aanbod nam hij heel snel aan. Ik kocht distress oxide bij een stand en we liepen door. Aan het einde kwamen we een grote stand tegen met allemaal afgeprijsde spullen. Papierblokken van decotime crafts (action merk) lagen er voor de dubbele prijs, maar sjablonen van dutch doobadoo lagen er bijvoorbeeld voor 1 euro. Ik kocht er 4 copic ciao markers, een papierblokje van Gorjuss en een sjabloon. Allemaal diep onderin de kisten uitgehaald. Goed zoeken was dus wel iets wat je moest doen.Na doorgelopen te hebben kwamen we bij een Engelse man van middelbare leeftijd die altijd op alle beurzen staat. Joni kreeg een stempel van hem die ze mocht hebben.

Bij Yassart deden we een workshop mini-galaxy maken. Yassmin maakt echt de mooiste galaxy’s en ik had mijn zinnen er al op gezet om deze workshop te doen. Ze legde alles goed uit en wat is het toch een heerlijk mens. Lekker vrolijk en niet te beroerd om met haar jongere fans op de foto te gaan. Ken je haar niet? Ze maakt ook diy video’s voor haar eigen youtube kanaal en staat vaak op beurzen met workshops. Ik ga zeker nog eens een uitgebreide galaxy workshop bij haar volgen als deze weer is. Pluspunt, ze woont hier niet ver vandaag, dus haar uitgebreidere workshop is vaak in de buurt.

Na de workshop keken we nog een beetje rond. Joni kocht 6 potloden, ik kocht grotere ringen voor mijn art-journal, lawnfawn stempels, dutch doobadoo mallen en papiervellen met mooie plaatjes erop. Niet heel spectaculair, maar wel tegen een leuke prijs.

Mijn overal experience: Je had overal lekker de ruimte om te kijken. Stond er iemand bij een kraampje dan kon je even bij de buren neuzen en daarna weer terug. De meeste standhouders hadden een mondkapje of gezichtsscherm op en hielden ook allemaal afstand. Bij sommige stand stond er zelfs een desinfectie paal. Het nadeel is alleen dat je dan vaak alleen bij een stand staat en je een beetje bekeken voelt door de verkoper. Een beetje neuzen voelt dan al snel heel opgelaten. Je merkte ook wel dat het de derde dag was van 3 dagen die niet heel druk waren. Je merkt het heel snel aan de standhouders die dan toch een iets wat verveelde uitdrukking hebben. Toch waren de meeste echt enthousiast en maakte ze graag een praatje over het een of het ander.

Dus crea beurs op 1,5m afstand is zeker te doen. Op naar de volgende, alleen wanneer die zal zijn?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.