DIY Teapockets

Ik leerde deze een aantal maanden geleden van iemand vouwen. Zij had het op pinterest gezien en er een instructie video van gemaakt. Ik vind ze zo leuk om te maken dat ik er een beetje mijn visite kaartje van het gemaakt. Ik deel ze uit aan volgers en standhouders op beurzen en geef ze vaak als cadeautje. Omdat het origineel vrij lastig is, heb ik voor mijzelf een vele makkelijkere manier gevonden om ze te vouwen. Met minder vouwlijntjes en een mooie resultaat. Op veler verzoek deel ik ze met jullie.

Je begint met een simpel vierkant blaadje van 15X15 cm (of 6X6 inch). Je kunt ze zo uit de meeste papierblokjes halen. Ik zou dan ook de moeite niet nemen ze apart te gaan knippen, maar om een blokje te halen bij de action.

Neem een liniaal en een potlood en teken heel lichtjes op de bedrukte kant (of de kant die je als buitenkant wilt) een kruisje in het midden.

Maak het kruisje echt heel lichtjes zodat je het straks kunt uitgummen. Vouw vervolgens de hoekjes naar het kruisje toe zodat ze netjes naast elkaar zitten.

Vouw alle 4 de hoekjes naar binnen toe. Vouw vervolgens hier de hoekjes weer van naar buiten.

Draai het blaadje op en teken op de achterkant weer een kruisje, maar ditmaal vanaf de nieuwe hoekjes. Vouw de grote hoekjes weer open.

Je ziet nu de gevouwen punt aan de onderzijde. Deze punt moet naar het kruisje toe in midden. Je moet opletten niet meer in de gevouwen driehoekjes te vouwen. Het vouwt zich vrijwel vanzelf, dus het papier doet al het meeste werk.

De hoekjes aan de zijkant vouw je plat. Die willen eigenlijk al heel graag zo gaan zitten, dus het vouwt zich echt vanzelf. Vouw alle vier de kanten naar binnen en alle 4 de driehoekjes plat.

Plak aan de boven en onderzijde washi. Vouw deze vervolgend om het blaadje heen en knip de zijkantjes af. Zorg ervoor dat je echt goede washi gebruikt en deze niet na 2 dagen al los gaat.

Plak vervolgens ook washi aan de weerszijde, vouw hem om en knip de randjes af. Gum het getekende kruisje weg. De washi zorgt ervoor dat de pocket netjes strak blijft zitten. Door het kruisje te tekenen ipv voor te vouwen zitten er geen overige vouwlijnen meer aan de buitenkant wat het net iets mooier maakt.

Schuif er een thee zakje in en je pocket is klaar. Er passen standaard theezakjes in. Wil je de celestial theezakjes geven? Maak het papier dan 2 cm breder en langer. Dan passen die wel.

Ze zijn super leuk om te geven, in goodiebags te stoppen of bij een high tea vrolijk op de tafel neer te leggen. Zo kun je ze steeds opnieuw gebruiken.

Een gedachte over “DIY Teapockets

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.