Wat zit er in je tas?

Hebben jullie dat ook wel eens? Dat je van die moeders tegenkomt die alles, maar dan ook echt alles, bij zich hebben. Als een moderne Mary Poppins halen ze het ene na het andere handige gebruiksvoorwerp eruit. Voornamelijke de spullen die jij dan net nodig hebt en er net eventjes niet aan had gedacht om mee te nemen. Zo keek ooit een moeder verbaasd naar me toen ik schilderstape uit mijn tas toverde toen we de kerk aan het versieren waren voor de communie. Jij bent ook al zo iemand die overal op voorbereid is, zei ze toen tegen me. Ik kan nog steeds de zelf-teleurstelling in haar stem horen. Een gevoel wat ik zeker bij mijzelf als vaker heb gehoord, gemerkt en gevoeld. Het gevoel van net niet genoeg zijn.

Ik schreef al eens eerder dat toen de meisjes kleiner waren, ik er jonger uit zag dan ik was en ik een alleenstaande moeder was, er veel meer op mijn falen werd gelet. Overwinningen werden gezien als een gelukstreffer en bij ieder ding dat ik ook maar enigszins tekortschoot werd er luidruchtig “Ik zei het toch” gefluisterd als ik even niet keek. Dit zorgde er voor dat ik streefde naar een soort van perfectie. Het niet te kort willen doen als moeder en altijd op alles voorbereid zijn.

Gelukkig voor mijn gemoedstoestand heb ik heel wat dat streven naar perfectie in het moederschap los kunnen laten, maar heb er zeker wel wat van geleerd. Het is gewoon prettig om overal op voorbereid te zijn. Niet vanwege het streven naar perfectie, maar het tenietdoen van enige stress die ik kan ondervinden als ik iets niet bij me heb. Iets wat ik natuurlijk dolgraag met jullie wil delen. Niet omdat jullie tekort zouden schieten, maar juist om het iedereen een beetje makkelijker te maken. Dus wat zit er nu precies in mijn tas?

Allereerst mijn kleine essential tasje. Dit is gevuld met dingen die ik vaker nodig heb. Er zit een tube lipgloss in (Tegen droge lippen en schrale plekjes), een klein flesje parfum (Voor als ik naar zweet stink. het is makkelijker mee te nemen dan die flessen deo die we als pubers allemaal standaard in onze rugzakken hadden zitten), er zitten pleisters, rennies, paracetamolletjes en medicijnen, een briefje met de belangrijkste telefoonnummers op, een of twee zakjes suiker, een theezakje ( voor als ik ergens ben, zin heb in thee en ze hebben alleen smerige), maandverband, een ikea potlood, wat papier en haarelastiekjes in. Ik probeer dit kleine tasje dan ook altijd gevuld te hebben. Alles wat er in zit, zit er in kleine hoeveelheden in. Genoeg voor het geval ik ergs mocht stranden. De telefoonnummers zijn er voor als ik ergens ben en mijn telefoon is leeg. Zeg nu eerlijk, ken jij ze nog uit je hoofd?

Voor de rest zit er in mijn eigen tas niet zo heel veel speciaals. Mijn portemonnee met standaard contant geld, pasjes en rijbewijs. Mijn paspoort heb ik ook altijd bij me (dat moet gewoon) en er zitten vaker dan wel dan niet een rolletje pepermuntjes of een doosje smintjes in. Linnen tassen neem ik ook altijd mee. Ik vergat ze vaker, met als gevolg dat ik een lade in huis heb die uitpuild en een vriendje die me verboden heeft er nog te kopen. Na gebruik en het opbergen van gekochte spullen gaan ze dan ook weer linea recta netjes opgevouwen mijn tas in. Ook iets van drinken en een pakje sultana’s gaan altijd mee op reis. Mochten de meisjes mee gaan zit er standaard een pakje drinken van het een of het ander in en een mini pakje koekjes per persoon. Geloof me, ik neem dit altijd mee. Naar de stad, op bezoek of wat dan ook. Je zult maar net met pech langs de weg staan. Dan wil je niet 50 minuten moeten wachten met wat hongerig en dorstige kinderen. Ook al hebben ze zich net helemaal volgepropt met taart, als je met pech langs de weg staat, of als de trein vertraging heeft hebben ze honger.

De luiertas vind ik dan ook een godsgeschenk. Een tas vol met handige vakjes, tasjes en ritsjes waar jij alles wat je dan ook nodig kunt hebben in te proppen. Een extra set kleertjes (en vergeet vooral de sokjes niet. Vooral met meisjes. Als je een broek als extra erin stopt hebben ze vaker wel dan niet een rokje met maillot aan). Ik stop er ook altijd een vestje en een t-shirt bij. Stel het wordt warmer of kouder, je bent voorbereid. Ook eten en drinken, water en tussendoortjes gaan de tas in. Speeltjes, speentjes en een dekentje om hem extra vol te maken. Als ze wat ouder zijn nemen ouders vaak enkel een rugzakje mee. Toch geef ik je echt als tip om een extra tas met spullen in je auto te hebben.

Wat een goede vuistregel voor mij is, die ik echt uit ervaring heb geleerd, Het geeft niet hoe oud ze zijn, hoe lang ze al zindelijk zijn, hoeveel ze gegeten of gedronken hebben, of wat dan ook. In een “noodgeval” vergeten ze alles en kun je er maar beter alles voor bij je mee hebben in je tas. Het hoeven trouwens geen grote bulkeenheden zijn. Je hoeft geen heel pakje paracetamolletjes bij je te hebben. 2 of 4 pilletjes is echt genoeg. Ook is het handig om te kijken per uitje en waar je heen gaat. Ga je ergens heen waar ook water is? Neem een handdoek en zwembroek (of een extra onderbroek) mee. Ook al plan je het niet, ze worden gegarandeerd nat.

Ik hoop in ieder geval dat jullie hier iets aan hadden en dat dit jullie helpt net iets meer voorbereid te zijn mocht je eens een keertje stranden. Bij mij is het vaker dan eens voorgekomen en ik heb alles in mijn tas wel een of meerdere keren nodig gehad. Ook keren dat ik het niet bij me had. (dan had er iemand weer eens iets uit mijn tas gehaald, zeer vervelend) dus check, check dubbelcheck.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.