Klaar voor de start…af!

Het begint! Mijn grote avontuur. Mijn doel, mijn “droom”, iets waar ik voor ga werken. Het is van start gegaan. 1 mei was de datum die ik voor mijzelf had ingesteld als start van mijn nieuwe avontuur.

Ambitieus als ik ben heb ik de laatste 2,5 jaar heel wat ideeën gehad voor dingen die ik wilde gaan doen. Het ene nog gekker dan het andere. Zo had ik het idee om een winkel te openen met kinderopvang waar ik dan iedere dag andere proefjes zou doen met kinderen. Dat was overigens toen ik pas thuis zat en nog niet door had hoe slecht het wel niet met mij ging. Momenteel zou ik dit nog geen uurtje kunnen doen, laat staan iedere dag de hele middag. Maar het haalt niet weg dat ik dit idee had. Voorin de winkel zou een café zijn voor mama’s die dan lekker samen konden kletsen met thee/koffie en gebak wat ik dan iedere dag zelf zou bakken, terwijl achterin de kinderen dan op een mad science achtige manier bezig gehouden werden. Zo hadden de mama’s rust en konden de kinderen bezig gehouden worden. In het café zou ik dan mijn eigen stationery lijn verkopen en kits op zelf ook nog thuis de proef te kunnen doen. Jeetje ik wordt er al moe van nu ik het hier zo typ. Misschien zou ik dit ooit kunnen gaan (betwijfel of ik het dan zelf kan doen) met Zoey samen die haar eigen banketbakkerij wil gaan openen als ze klaar is met haar studie.

Ongeveer een jaar geleden begon ik weer met tekenen. Ik was vroeger altijd dol op tekenen en heb er best wel wat cursusjes voor gedaan en behoorlijk wat boeken voor gehad. Dus kwam er een nieuw idee. Ik zou een webshop gaan openen en dan allemaal eigen ontworpen spulletjes gaan maken. Heel leuk, alleen kan ik niet consistent genoeg tekenen. De ene dag lukt het heel goed, dan weer twee weken niet vanwege pijn in mijn vingers. Niet zo super handig dus. Als je een eigen webshop wilt gaan maken en je eigen lijn daarbij ontwikkelen, moet je wel vrij vaak nieuwe dingen kunnen ontwerpen.

Ik zat het laatste jaar dus een beetje doelloos stil thuis. Ik zakte verder in mijn depressie. Lichamelijk gaat het minder goed en ik mag een WIA gaan aanvragen omdat ik zometeen al 2 jaar ziek thuis zit, zonder vooruitzicht op beter worden. Best een harde klap voor mij. Zeker omdat de toekomst zo onzeker is. Ik heb nu eenmaal een bindweefsel aandoening die niet beter wordt, maar waardoor de kwaliteit van mijn leven er wel op achteruit gaat. Ik zat dus eventjes vast.

Tot ik een tijdje geleden de kans kreeg om een purpuz planner te revieuwen. Ik mocht hem uitproberen in ruil voor een blog. Ik ging er serieus mee aan de slag en kwam achter mijn doel. Iets wat al een hele lange tijd achter in mijn hoofd ronddwaalde en ik nu ook terloops opschreef. Pas toen ik ging kijken waar ik nu echt energie van krijg, wat ik nu echt leuk vind en waar ik echt een goed gevoel over krijg kwam mijn doel duidelijk voor ogen. Ik ga een boek schrijven.

Op instagram heb ik het al vaker over een receptenboek. Ik heb er zelfs al een begin aan gemaakt. Maar wie zit er nu te wachten op weer een of ander saai receptenboekje? Niet ik. En een mama boek kun je met je ogen dicht zo tussen de zelfhulp boeken in de boekhandel ertussenuit pikken. Opvoedkundige boeken zijn er genoeg en op weer een chicklit of drama zit niemand te wachten.
Tot ineens de lamp aan ging. Ik ga dit allemaal combineren tot het leukste mama/vrouw boek dat iemand ooit heeft gemaakt. Dus ik ga beginnen. Vandaag op 1 mei start ik aan mijn avontuur. Ik heb nog geen woord op papier, dat komt later nog, maar ik heb wel een beginnetje gemaakt aan het doel. Er is immers meer aan boek schrijven dan gewoon weg typen. Net zoals er meer is aan een blog dan leuke verhaaltjes vertellen. Dus begin ik met iedereen te vertellen over mijn doel. Nu is het echt. Nu begin ik dan echt. Klaar voor de start…..af!

Ik zal jullie via Instagram helemaal up to date houden met mijn avontuur. Kijk jij mee?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.