Wie is de mol?

Molloten opgepast. Het volgende blog is gebaseerd op mijn eigen ideeën. Ik heb dus ook totaal geen idee wie de mol daadwerkelijk is.

In de pot zit 9980 Euro. Geen klein bedrag. En een van de vier mag dit bedrag straks gaan innen. Misschien nog wat aangespekt, waarschijnlijk valt dit vies tegen. Het lijkt me zuur te denken dat het veel hoger had kunnen zijn, hoewel de groep daar niet mee bezig lijkt. Ik vind deze groep een groepje mollen. Schapen in wolfskleding bijna wel. Iedereen molt zo hard dat ze liever letten op het betrappen van een persoon dan dat ze bezig zijn met geld verdienen. En dat maakt het nu juist dit jaar zo verrekte lastig. 4 potentieel mollen en tegelijkertijd 4 potentieel kandidaten.

Rob
Wordt momenteel verdacht met 25%. Toch staat hij bij mij niet echt op mijn radar, wat hem ook weer verdacht maakt. Bij verschillende opdrachten staat hij met de porto in hand. Hij verteld alles zo duidelijk, overlegd goed en doet vrijwel niets frustrerend. Dat maakt hem een goede kandidaat en dus ook een goede mol, want wie verdenkt er nu een goede kandidaat? Nu moet ik weer een beetje aan Oregon en mol Thomas denken. Die verdacht ik ook totaal niet. Bij de laatste aflevering, als ze alle molacties laten zien, was ik ook totaal niet onder de indruk van deze mol. Ik zou denk ik hetzelfde hebben bij Rob mocht hij de mol zijn. Hij zou het kunnen zijn, maar dan niet zonder veel hulp van de crew. Stiekem hoop ik dus dat hij het niet is.

Nathan
Bij Nederland staat hij op 1, bij mij op 3. De vriendelijke kandidaat die anderen alles gunt. Ik hoop zo erg dat dit geen façade is. Dat een persoon echt zo lief en goed kan zijn. Gewoon echt sportief tot op het bot. Het lijkt zo vreemd in deze harde kille wereld waarin wij tegenwoordig leven, maar kom op, laat een mama dromen. Gaf hij de vrijstelling aan Miljuschka? Ik denk het niet. Ik denk dat hij gokte dat ze het antwoord niet wist en zou draaien. Dat hij zo het verkeerde antwoord doorgaf aan haar en de vrijstelling won. Een gok, maar ik denk dat hij wel heeft genomen. Niemand geeft een vrijstelling weg, zelfs een mol niet en een kandidaat al helemaal niet. Een geheime liefde misschien? Een andere reden kan ik mij niet bedenken. Ik gok wel dat Nathan de finale gaat halen trouwens. Toch verdenk ik hem meer dan Rob. Omdat hij dan wel een erg goede mol zou zijn. Iedereens vertrouwen hebben en ze vervolgens toch wel een beetje te naaien.

Miljuschka
Ik hoop zo dat zij het is. Ik vind haar zo’n leuk persoon. Ze doet niet veel tijdens opdrachten en probeert ook altijd de achterliggende rol te krijgen. Ze is geniepig met meerdere geheime bondjes en spant anderen voor haar karretje. Meerdere, denk je nu. Ja hoor. Denk na, Nathan gaf haar een groene kaart. Nathan liet haar in de pendelauto rondrijden. Nathan “gaf” haar de vrijstelling. Of hij vind haar leuk, of ze hebben een geheim bondje. Geheimer nog dan dat wat ze met Buddy heeft. Bij de opdrachten doet ze wel al wapperend mee, maar echt geld in het laatje brengen doet ze niet. De keren dat ze het wel doet, laat ze Buddy het er weer uit halen. Maar is ze sterk genoeg om niet betrapt te worden. Om niet te laten merken dat ze mol is. Dat lijkt me psychologisch best zwaar, zou zij dat aankunnen? Ik weet het niet. Daarbij is natuurlijk ook Leonie naar huis die vol op haar zat. Had Leonie dan alle vragen fout beantwoord, of is ze het echt niet? De rest zat op Leonie en die zijn door. Dan moet iemand de mol zijn die dezelfde antwoorden zou geven als Leonie en dat is Miljuschka niet. Ze deden iets anders bij de fietsopdracht, ze deden andere dingen aan de draaitafel en bij de vraag wat ze deden op de brug is dan ook de mol deed niet mee niet juist (gokkend dat die vraag erbij zit). Maar het kan toch hoor! Oh, en die opmerking in een aflevering. Ik ben nachtblind! Hint?

Buddy
Door Nederland het minst verdacht, door mij eigenlijk het meeste. Ik zal het wel fout hebben, maar goed. De groep verdenkt hem niet. Hoeveel Miljuschka hem ook de schuld van alles geeft. Hoe leuk zou het zijn als hij doet alsof hij nepmolt, maar gewoon de mol is. Dat hij opzichtige dingen doet, dan zou de groep hem verdenken tot ze doorhebben dat het nep is en dan gewoon door kan gaan. Dat de groep dan denkt, heb je buddy weer en hij gewoon de mol is. Lasergamen tegen de mol, dat is iets wat hij wel erg leuk vond. Op een positie staan op de brug waar je onmogelijk alle 10 de kokers kunt onthouden en dus niet kan mollen, want je kan het nooit goed hebben, dus probeer je het niet eens te onthouden. Hij haalde, net als Leonie, geen andere fiets op bij de fietstocht. Hij stond op een uiteinde op de brug. Antwoorden die bij Leonie paste, passen ook wel een beetje bij Buddy. Nog even de kaart willen zien na afloop, zo kon hij de schuld weer afschuiven.

Ik zit in een tunnel mensen. Een tunnel van Miljuschka en Buddy die samen zo om elkaar heen draaien en iedereen manipuleren dat iedereen een mol lijkt.
Nog een paar keer te gaan en dan weten we het, Misschien kom ik er nog op terug. Voor nu geniet ik vooral iedere zaterdagavond van het kijken van het programma met de dames, die nog ergere molloten zijn dan dat ik ben.

Misschien is Linkie wel de mol?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.