Valentijn

Morgen is het zo ver. Valentijnsdag.De dag van de liefde. Hoewel het in de vijfde eeuw al een heilige dag was, vieren we pas sinds de 14de eeuw liefde en romantiek op deze dag. Inderdaad, moderne commerciële bs dus. Nou, dus niet. Dus dat argument val al af mensen! Ik vroeg in mijn stories wie het ging vieren. Niet veel mensen. Het was commerciële onzin of jullie hoefde geen speciale dag om de liefde te vieren, dat kan immers iedere dag van het jaar. Niet dat jullie dat dan doen. Dus argument 2 valt ook al af. Wat wel bleek was dat veel van jullie een beetje de wens van jullie partner volgen. Die wilt niet, dus het wordt niet gevierd. En dat terwijl jullie het wel graag stiekem willen vieren. Ik zeg, sluit een compromis. Vier het om het jaar! En begin gewoon morgen.

Ojee, een last minute valentijnsdag. Wat kunnen we gaan doen? Lijstjes opzoeken. Google is your friend en komt vaak ook met de duurste suggesties die je last minute niet meer kunt regelen. kak. wat dan wel?

Ontbijt. Heb je vast in huis. Ontbijt samen. Dek de tafel. Maak toast in plaats van saaie boterhammen. Snij er met een mes of koekjesvorm een hartje uit. Of maak een uitgebreidere lunch voor elkaar. Zonder dat de ander weet wat je maakt. Stop er een briefje bij, of iets lekker. Zet een kopje speciale koffie, of die thee die je bewaarde voor die speciale gelegenheid. Begin de dag gewoon gezellig samen.
Voor de duidelijkheid, dit is een tip. Ik doe dit niet. Yorick staat om half zes op. Dan ligt deze diva nog hard te snurken.

Als je werkt kun je wellicht een uurtje vrij nemen en eventjes langs de bakker, hema of appie gaan en een gebakje halen. Die super kitscherige valentijnstompoucen, of een doosje milka hartjes. Ook al is het mega standaard en zo vaak gedaan, het blijft gewoon leuk. Je kan er zelfs een spelletje van maken. Een pakketje met de meest afgezaagde dingen erin. Gewoon voor de leuk. Of neem een lekker toetje mee. Altijd leuk om samen op de bank met twee lepel uit een beker ben&jerrys te eten.

Avondeten kun je ook wat leuker maken. haal/maak een tapasspread. Maak zelf pizza’s, of haal last minute wat vlees en ga samen gourmetten. Het anti-valentijnsgen zal vast in de familie van je partner zitten, als je partner het heeft vaak wel, dus bel voor een oppas en eet met zijn tweeën lekker thuis met zijn twee. Nog beter is gaan uiteten. Veel restaurants hebben speciale valentijnsmenu’s, maar zijn wel vaak al volgeboekt. De McDrek is het ook niet echt. Zoek iets er tussenin. Yorick en ik zijn eens gaan wokken, mexicaans gaan eten, naar de griek gegaan en naar het HardrockCafé geweest. Het hoeft geen super duur en fancy restaurant te zijn, maar de snackbar om de hoek hoeft nu ook weer niet. Vind gewoon iets waar jullie je prettig bij voelen. Geen stijve kak, gewoon gezellig eten.

Mocht je niets kunnen vinden, thuisbezorgd bestaat ook nog. Netflix, Disney+ en Videoland staat vol met leuke films. Ga nou niet die uber chickflicks uitzoeken he! Daar doe je hem echt geen plezier mee. Mij trouwens ook niet. Wat vinden jullie beide leuk om te kijken? Kijk dat. Er moet toch iets zijn. Klinkt toch goed? Lekker tapas of sushi voor de buis met jullie favo film. Glaasje wijn, biertje of zelfgemaakte cocktail erbij (het is tenslotte weekend).

Maar dat is mijn tip? Uiteten, of thuis eten en film kijken. Ja, eigenlijk wel. Je hoeft geen dure ballonvaarten, welnesstrips, speciale 7 gangen diners of een geheel verzorgt weekend weg om de liefde te vieren. Het gaat er juist om dat je even samen bent. Gewoon lekker bij elkaar. Met de mensen waar je van houd. Lijkt net op kerst, maar dan zonder boom en minder thematische films. Ik hoop zo dat ik jullie een beetje overgehaald heb. Want zeg nou eerlijk, wat is er nu leuker dan samen een beetje extra lief zijn voor elkaar?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.