29 dagen vol zelf-liefde

Ik ben mijn eigen grootste fan en grootste criticus. Jullie vast ook. Bij jezelf dan, niet bij mij. En waarom? Waarom zijn wij met zijn allen zo hard voor onszelf? We zeggen dingen tegen onszelf, als we in de spiegel kijken, die we nog niet tegen onze ergste vijand zouden zeggen. Een wijs persoon (Genaamd Kimberly) vertelde mij dat we zo tegen onszelf moeten praten als dat we tegen onze beste vriendin praten. Dus gaat februari 2020 eens staan in het teken van de zelf-liefde.

Het is lastig van jezelf te houden zonder dat mensen je direct arrogant vinden. Dan komen de anti-complimentjes eraan gelogen van alle kanten. “Nou, zo geweldig staat die broek je nu ook weer niet hoor.” of “Je ziet er bij mij nogal hetzelfde uit.”Zullen we daar ook eens mee stoppen? Want weet je, het is niet dat jij dan arrogant bent, of dat je niet goed genoeg bent. Wij zijn dan gewoon bang en onzeker. Hoe kun jij je zo goed voelen over jezelf terwijl ik mezelf zie als een geprakte aardappel met een vuilniszak aan?

Andersom is het net zo. Als je vriendin zich onzeker voelt, dan gaan we juist complimentjes geven, met een flinke sneer naar onszelf toe ook nog. “Jouw benen dik? Jij hebt juist zo’n mooie benen. Kijk mijn blubberende kipcorns eens? Een sinaasappel heeft nog minder putjes”. We zien zoveel mooie dingen aan anderen, maar bij onszelf zit een zwarte sluier tussen de werkelijkheid en de spiegel.

Ik zeg het is klaar met zo tegen onszelf te doen. So what als ik maatje 46 heb? Het is tenminste geen 48! en so what als ik trillende lijntjes trek bij het tekenen? Er zijn nog altijd legio mensen die het minder kunnen dan die wat het beter kunnen. Ok, dat laatste is misschien weer mensen afkraken, wat dan ook weer niet de bedoeling is. Dan een andere. So what als ik trillende lijntjes trek bij het tekenen, ik haal er plezier uit als ik teken en ben altijd blij met het eindresultaat. Kijk die is beter. Nu jullie?

Ja dat is best lastig. Van jezelf houden is iets wat we allemaal nog moeten leren. De mensen naar wie jij en ik opkijken zelfs. Zelfs die kunnen foutjes ontdekken in zichzelf. Aangezien we het allemaal moeten leren gaan we elkaar een beetje helpen. Wij gaan 29dagen lang, iedere dag iets liefs doen voor onszelf. Omdat we mooi zijn. Omdat we lief zijn. Omdat we badassmoeders zijn. Omdat wij dat ook echt waard zijn. Iedere dag een quote, een berichtje, een briefje, wat dan ook. Maak een foto van wat jij mooi vind aan jezelf. Geef jezelf een complimentje. Handletter een mooie quote voor jezelf. Schrijf een post-it en plak je spiegel vol met mooie dingen voor jezelf. 28 dagen lang gaan wij onszelf laten zien dat we van onszelf houden. en dag 29? Dan kopen we een caudeautje voor onszelf. Dan is het onze dag. Dan drinken we cappuccino, doen die kleren aan waarin we ons op en top mens voelen en dan gaan we genieten. Van het leven en van onszelf.

Doen jullie mee aan mijn #29daysfullofselflove challenge? Gebruik de # op Insta of tag me in je post. Ik ga sowieso mee doen. We starten op 1 februari.

En vergeet niet. Je bent mooi, prachtig, krachtig, liefdevol en helemaal geweldig gewoon zoals je bent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.