Datenight

Oh god, wat is dit een kriebelwoord voor me. Datenight. Heb je dit echt nodig? Tenminste dat is wat ik tot een aantal geleden altijd dacht. Ik dacht in een goede relatie heb je dat toch niet nodig? Ik geniet er al van als we iedere avond als twee duffe zoutzakken naast elkaar ieder op een bank liggen. Heerlijk. Ligt met niemand zo lekker te banken als met jou. Tot het iets minder ging. Toen zijn we eens gaan nadenken. Afspraken gaan maken. Toen kwam het idee datenight. En weet je? Stiekem vind ik het helemaal geweldig.

De eerste keer iets bedenken was trouwens vrij onwennig. Wat gaan we doen? De aller eerste keer was trouwens de afspraken maken, met een glaasje wijn op een terrasje. Naar de bios? Nee, wij deden meteen iets uitdagender. Een hele dag met zijn twee. In de zomer naar het park de hoge veluwe. Waar ik na 15 jaar voor het eerst weer op een fiets zat. Waar we genoten hebben van de omgeving en van elkaar. Tegen elkaar aan zittend aan de waterkant. Kreeg weer vlinders hoor. Heerlijk een dagje met zijn twee. Erna de dag afgesloten met een diner bij de vandervalk in Arnhem. Samen het vismenu gepakt. Omdat we dat nooit doen en het een dag voor nieuwe dingen was. Ik ben normaal zo iemand die altijd hetzelfde neemt. Vreselijk kritische eter. Bang dat ik het niet lekker vind. Zomaar iets anders bestellen, HUGE step. Mijn ervaring na 15 jaar weer eens op een fiets lees je trouwens hier.

De tweede keer was voor mij een uitje, voor Yorick was het een standaard dag. Familiedag op zijn werk. Ik zag het echter als een kans weer eens wat meer te weten te komen over mijn man. We liepen rond over de kazerne, lieten Link (die mee was) rondkruipen op het springkussen en vertelden heel veel. Weer die vlinders. Haha. Ik was helemaal verliefd die dag. Ik heb een zwak voor zijn uniform. Ik kan er niets aan doen. Zeker als hij buiten is en de baret ook nog eens op heeft. Moest de hele dag glimlachend naar hem kijken. Misschien is het vreemd om dit te noemen als een datenight, maar toch voelde het voor mij zo. Al wandelend kun je erg goede gesprekken hebben. Iets waar we ooit heel goed in waren. Het eerste half jaar stond bij ons geen televisie aan, we praatte de hele avond met elkaar. Opeens mis je dat dan toch weer een beetje en is zo’n dagje samen er wel echt perfect voor.

In september was het misschien iets meer standaard. De bios. Alhoewel, standaard. Het was op zijn verjaardag. Van te voren had ik een biefstuk diner voor hem gemaakt en daarna zijn we naar de bios gegaan. VIP stoelen gereserveerd (over-gewaardeerd) en naar een quintin tarantino film. Zijn soort films. De mijne niet echt. Hij liet een zak m&m’s over de grond gaan en lachte om mijn gezichtsuidrukking tijdens bepaalde stukjes van de film. Hoewel ik de film niet super vond, vond ik de avond geweldig. Een klein momentje, stiekem gestolen.

We zijn ook een keertje een avond naar Valkenburg geweest. Een ijsje gegeten bij een ijssalon, rond gewandeld, waarbij ik hem plekjes heb laten zien die hij nog net kon, en daarna op een terrasje nog iets gaan drinken. Kijkend naar alle toeristen die langs lopen. Dat is iets wat we samen toch graag doen. Mensen kijken op een terrasje. Aan een blik hebben we al genoeg om te weten wat de ander denkt, wat vaak ook gewoon dezelfde gedachte is.

Een ander keertje gingen we naar het vandervalk hotel in Heerlen. We gingen naar de kelder, waar het casino is en zetten 20 euro op een kaartje. Hebben we toch een anderhalf uur samen mee gespeeld. Daarna gingen we naar de bar. We hadden een kletspot (geliefde) bij ons en hebben gepraat. Heerlijk elkaar vragen stellen waar je normaal helemaal niet aan denkt om te vragen. Heb je dat dan nodig om een gesprek te voeren? Ja soms wel. Na 7 jaar is het soms lastig om het over iets nieuws te hebben. Zo’n kletspot kan toch wel zorgen voor grappige momenten, ontroerende uitspraken en is zeker een aanvulling op een avond.

We zijn ook eens gaan poolen. Vroeger wel vaker gedaan. Alleen dan op een andere locatie. Deze was een beetje, tja, saai. Was het dan niet leuk? Jawel. Dat zeker wel. De locatie bepaald maar een deel van de sfeer. De rest doe je zelf. Hoewel het leuker zou zijn geweest als ik wel had gewonnen (ok een keer wel, maar dat was omdat hij de zwarte bal in een pocket stopte. en hoewel ik er ook nog maar eentje hoefde, voelt het niet als een “eervolle winst”) ik ben nu eenmaal een slechte verliezer, was het toch een erg leuk idee om te doen.

De laatste keer was weer een biosje. We vallen al in herhaling lijkt het. Tussendoor zijn er ook een aantal keer uitetentjes of terrasjes geweest hoor. Niet iedere keer hoeft extravagant te zijn. Gewoon eventjes met zijn tweetjes er tussenuit is ook al heerlijk. Geen afleiding van de kids. Telefoon in de tas. Niks anders doen. Gewoon met zijn tweeën. Heerlijk vind ik het. Wat we nog allemaal gaan doen het komende jaar? Ik denk veel terrasjes, biosjes, maar ook andere dingen. Een voorstelling (ok, lijkt op bios), een wellness, glowgolf, een kookworkshop, vanalles kunnen we nog doen, maar iets saais is dus net zo leuk. Als we maar iets doen, want weet je, het werkt wel echt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.