Van Paperpassion naar Kreadoe

Twee knutselbeurzen in een blog? ja hoor dat kan. Ik doe dat zo maar. Nu kan ik over paperpassion wel een heel blog schrijven (en ben er ook al langer mee bezig), maar over de kreadoe niet. Die wordt erg kort. Niet dat het niet leuk was, alleen, tja, minder?

Paperpassion
Via Best naar Tilburg
Het leukste aan Paperpassion was niet de beurs, de locatie of het eten, maar het gezelschap. Ik ging namelijk met Leonie van LiefsvanLeonie. Ze vond het vreemd om alleen te gaan dus reageerde ik met een, ik pik je wel op. Zo gezegd, zo gedaan. Om 9 uur zat ik in de auto en vertrok richting haar. Zodat ik niet de hele tijd in de auto te hoeven zitten reed zij het volgende stukje. Altijd spannend om iemand voor het eerst te ontmoeten, maar wat een positieve energie hadden we allebei. Leonie was echter niet de enigste. In Tilburg ontmoette we de lieve Esthy van Journal.esthy. Met zijn drieën gingen we aan de shop.

Washi, kaarten en papier,
Waar er bij het creacollege voornamelijke 3D kaart vellen waren, was het bij paperpassion veel nieuwer, frisser en moderner. Cutting dies, clear stamps, washi, kaarten en vellen papier. Bij de stand van Happy-postcrossingshop kocht ik niet alleen mooie santoro kaarten, maar haalde ik ook mijn bestelling op bij Daantje van webshop.ladybug en steunde daarmee weer een goed doel. Bij Doe@ding kocht ik maar liefst 3 papierblokjes voor de prijs van 2 (waaronder 2 halloween blokjes en eentje met een Mary poppins thema) en bij passiebloom kocht ik washi en cadeauzakjes.

Workshop it baby,
De eerste workshop was een boekje maken in het harry potter thema bij Fauve. Een gezellig dame die lekker rond en gezond was. Het was namelijk nog 1,5 week tot haar uitgerekende datum. Ja, echt! Iedereen kreeg een zakje met alle benodigdheden erin. Het was een aanschuif/doorlopende workshop en niet iedereen begon tegelijkertijd. Iedereen kreeg wel dezelfde uitleg en aandacht. Niks van het begin maar al, of hier is het voorbeeld en succes, nee, iedereen kreeg echt een uitgebreide uitleg. Niet alleen Fauve zelf, maar ook de andere dames aan de tafel waren gezellig. Heerlijk even met zijn allen knutselen.


De tweede workshop was een portret tekenen met Lianneh. Zoiets had ik op het creacollege ook al gedaan, maar dan bij een andere dame. De uitleg was redelijk goed. Wa je merkt is dat we allemaal in de crea-community vaak verlegen zijn en zijn begonnen omdat we niet lekker in ons vel zaten/zitten. De workshops komen daarna. Je merkt dan dat het onnatuurlijk is, maar dat maakt het juist veel persoonlijker. Deze workshop deed ik samen met Leonie en Esthy. Een super leuke afsluiting van de dag.

Eindoordeel,
Paperpassion was een erg leuke beurs. Het was er wel druk en erg warm en je kon nergens goed zitten. Het eten en drinken was belachelijk overpriced (3,10 voor een kleine cappuccino die niet echt lekker was) en je moest betalen voor het toilet. De stands die er stonden waren erg leuk. De gratis workshops waren bijna niet te volgen. Door de drukte waren de instructrices niet heel aardig en mensen duwde je om, om een plekje te bemachtigen. De goodiebag (die je kreeg als je als een van de eerste een kaartje kocht) was erg goed gevuld. Er zaten o.a. een micronpen, flowmagazine, cutting dies, brushpen, clear stamps en veel meer in.

Kreadoe
Met mijn mamski,
Afgelopen vrijdag met ik naar de Kreadoe geweest. Met mijn moeder. Nee, dat bedoel ik niet sarcastisch of wat dan ook. Ik wilde graag met haar gaan. Mijn kaartje had ik namelijk al een hele tijd geleden gekocht. Die van haar heb ik gewonnen bij een winactie op insta. Ik doe graag dingen samen met mijn moeder en zij met mij. Vroeg gingen we al pad om lang te moeten wachten op de bus die vertraging had. Dat gaf trouwens niet, de trein had ook vertraging. In Eindhoven moesten we dan ook overstappen en na dik 2 uur reizen kwamen we aan in Utrecht. Een half uur later dan gepland en mijn eerste workshop gemist.

Meet&greet en shoppen,
Heet eerste wat we deden was gedag zeggen tegen Marion van Acrealife. Ik had een snailmail swap met haar en we wisselde ze uit. Het blijft een gezellige dame. Zo leuk om haar weer eens te zien.
Daarna gingen we aan de shop. Het eerste wat opviel was dat alles door elkaar stond. Er was geen logica in te vinden. Papier shops tussen haak shops en daarnaast weer iets anders. Ik had gehoopt dat de organisatie het een beetje beter neer gezet zou hebben. Op deze manier was het lastig iets te vinden. Daardoor raakte mensen ook een beetje onthutst. Ze bleven overal stil staan (en dan het liefste midden in het gangpad) en liepen maar wat verdwaald rond. Dat komt de standhouders uiteindelijk ook niet ten goede. Als mensen zich ergeren en de weg kwijt zijn, zijn ze minder in de stemming om veel geld uit te geven. Dus misschien al 30 jaar bestaan, maar zeker een groot verbeterpunt.
Toch heb ik ook hier weer van alles gekocht. Kaarten, micron pennen, cadeauzakjes en papierblokken gingen lekker mee naar huis.

Lekkere workshops,
Ik had mij aangemeld voor 2 workshops. De eerste was het kerstkoekjes versieren bij Jillbeesz. Kennen jullie ze nog? Diezelfde workshop had ik gedaan op het creacollege, maar dan met halloweenkoekjes. Helaas had ik deze dus gemist. Ik had een half uur ervoor een berichtje gestuurd via Insta, maar op zo’n drukke dag konden ze die niet checken. Wat wel kon was dat ik later mee mocht doen. Hoe tof is dat? Ze leggen het allemaal altijd super goed uit., Ze geven tips en kleine hacks om het allemaal beter te maken. Ik twijfelde om het basispakket versieren te kopen (hij was E25), maar ga hem op mijn “versinterkerstdag-lijstje” zetten, samen met wat leuke vormpjes en stencils erbij. Het leuke is, is dat kinderen dit dus ook kunnen doen, maar het niet kinderachtig is om te doen.


De tweede workshop was lekker aquarellen. We leerden een donut schetsen en inkleuren met aquarelverf. De workshop werd goed uitgelegd door Debbie. Ze gaf tips en keek bij iedereen mee. Het jammere was dat er net niet genoeg tijd was. dat was wel jammer. Persoonlijk denk ik dat het dan beter is om hem 45 min te maken ipv 30 min. Dan vraag je 3 euro extra en komen mensen ook. Nu moest ik hem enigszins gehaast afmaken. Daarbij was er een loterij bij de stand en dus ook mega druk om ons heen. Waar de vorige workshop afgesloten, was deze open. Dit betekende dat mensen dus om je heen stonden en mee luisterde naar de uitleg. Ze kwamen over je schouder hangen en maakte zomaar foto’s. redelijk irritant.

Eindoordeel,
Hoewel het dan de grootste is en al 30 jaar bestaat vond ik persoonlijk dit ook de minst leukste. Het was erg druk en warm. Het was te chaotisch en alles stond veel te dicht op elkaar. Je kon in een stand niet echt je kont keren en als er iemand naast je stond, zat je vast. Zoals ik eerder zei zou het veel handiger zijn om secties te maken met daarin de verschillende stands per thema. Een haak-sectie, een papier-sectie en ga zo maar door. De mensen op deze beurs waren zeer vervelend. Bang om iets mis te lopen en erg bezig met zichzelf. Veel mensen met overgewicht die ook nog eens breed naast elkaar lopen maakt soms dat je er niet langs kan.
De dag was trouwens wel erg leuk geweest. Ik heb veel gelachen met mijn moeder en ook zij had het erg leuk gevonden. Ze had borduurkussen gekocht voor haar cliënt (mijn moeder is mentor van een verstandelijk beperkte vrouw die dol op het borduren van kussens. Van die pakketten met stramien die ze met groot garen in kruissteek kan maken. Lastig aan te komen en erg prijzig, maar de vrouw kan voor de rest niet veel) en ze had een wandbord in kerststijl gemaakt.

En nu?
Voorlopig ben ik wel eventjes klaar met crea-beurzen af te gaan. het is een leuke bezigheid en de mensen in de community zijn echt geweldig, maar niet zo goed voor de portemonnee. Ik heb wel weer dingen gezien voor op mijn verlanglijstje, dat dan weer wel. Wanneer ik dan naar de volgende ga? Nou in februari naar het crea-college in Gorinchem. Er waren trouwens een aantal mensen die vroegen of ik zelf als influencer aanwezig was op de Kreadoe. Misschien iets om aan te dragen aan de organisatie? Ik zou het best wel grappig vinden. Tot dan blijf ik me wel even bezig houden met bloggen en youtube.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.