Winterdip to Winterglow

De winterdip. Hoewel we nu nog in het mooie energieke herfstseizoen zitten weten we allemaal dat hij er weer aan gaat komen. We hebben er allemaal een even grote hekel aan en zijn blij als hij weer weg is, de winterdip. Vooral in die vreselijke maand genaamd januari. Werkelijk de maandag van de maanden. Ja, hij zit vol met kansen en mogelijkheden, maar door het gebrek aan zonlicht en ons hoognodige vitamine D zien we die allemaal niet. 1 op de 10 mensen kampt met een depressie en juist voor die is die winterdip nog erger. Het serotonine gehalte is al veel te laag en door het druilerige weer, de lage temperaturen en het gebrek aan licht wordt het niet hoger. Wat gaan we er aan doen? Wij gaan een beetje voor elkaar zorgen. Zelfzorg, maar dan voor een ander. Wij gaan zorgen dat die stomme winterdipjes omgezet gaan worden naar een mooie winterglow. Hoe? Nou door een swap!

Normaal wacht ik de swaps even af. Ik heb een vast mama-swap groepje (Ik houd van die dames) en een vast crea-bea groepje. Daarnaast volg ik een aantal accounts. Iedereen is wel bezig met advent, sint en kerst, maar niemand met daarna. Wie heeft daar tijd, zin en geld voor? En wie heeft er een leuk idee? Nou, enter Anoukje. Ik heb een leuk idee. Tenminste dat vind ik zelf en ik heb al een aantal aanmeldingen. Een miniswap.

Een miniswap is een kleine swap (had je niet verwacht he?) wat dus echt mini is. Wij gaan voor een brievenbusdoosje (tot 2Kg dus). echt mini dus.
– Het budget is E5,-
– Minimale aantal cadeautjes is 7 (klinkt veel, valt wel mee)
– 2 Nieuw gekochte
– 2 Destash/kringloop
– 2 Zelfgemaakte
– 1 Kaart
– Versturen op 20 januari (oftewel de blauwe maandag)
– Openen op 25 januari
Dat is het dus. Dat zijn de “regels”. Ik kreeg van een persoon of twee de opmerking dat er teveel richtlijnen aan zitten. Vinden ze niet fijn. Dat kan. Ik persoonlijk vind het wel prettig. Als er geen budget is en geen richtlijn raak ik altijd half in paniek. Wat moet ik doen? Vandaar ook dit blog met wat meer uitleg en voorbeelden.

2 Nieuw gekochte cadeautjes.
Je budget is E5,- dat haal je makkelijk. Wat past er allemaal in een brievenbusdoosje? Meer dan je verwacht.
– Maskertjes van alle soorten/make-up/minigeurtjes
– Chocolade/koffie/thee/snoep
– Notitieboekjes/stickers/pennen/potloden/schrijfspul/washi
– Sjaal/handschoenen/muts
– Beurs/sleutelhanger/boekenlegger/leesboekje/receptenboekje
– Agenda/kalender/verjaardagskalender/kaarten
– Moet ik nog doorgaan?

2 Destash/kringloop cadeautjes. Je budget is wat er over is van de E5 en niks natuurlijks. Destash is niet meer dan je eigen verzameling uitdunnen. We krijgen allemaal dingen die we niet nodig hebben (zeker in december), misschien kun je er een ander blij mee maken en anders zie je wellicht iets in de kringloop winkel.
– Samples van de Douglas of Rituals/miniparfummetjes/maskertjes/spul uit de goodiebox
– Washisamples/papiervellen/Die cuts
– Geur/waxinelichtjes uit je eigen verzameling
– Een tijdschrift wat je uit hebt/leesboek/kookboek
– Nieuwe huissokken die je van die ene tante kreeg maar denkt dat ze kriebelen (ongedragen)
– Thee-tjes uit je eigen verzameling
– Een leuke kaart die je ooit eens hebt gekocht
– Ga maar eens door je huis lopen, je hebt genoeg waar je een ander echt blij mee kunt maken.
Let op! Zorg er wel voor dat het er nieuwer uitziet. Vies, kapot en incompleet spul wordt niet gewaardeerd. Denk hierbij altijd aan het idee of je het zelf leuk zou vinden als je dat zou krijgen.

2 Zelfgemaakte cadeautjes. Ik stel hier geen eisen aan. We hoeven echt niet de mooiste creaties neer te zetten. Als je maar je best doet. Ik schreef al op mijn insta dat washi om een waxinekaarsje is ook al leuk is en dan heb je 2 categoriën in een keer afgevinkt. Zelf vind ik het lastig om dingen te verzinnen die je zelf kan maken. Ik weet er niet veel, maar zet ze wel even op “papier” voor jullie.
– Washitape om een kaarsje
– Een veer muurhanger van macrame (Zoek dit op bij pinterest. Het is echt super simpel om te maken en het kost je alleen een beetje garen of wol).
– Een “gepimpt’ notitieboekje wat je van de buitenkant hebt beplakt
– Een zelfgemaakte kaart
– Een kletspot spel waarbij je leuke vragen op kaartjes hebt geschreven
– Een getekend kaartspel
– Een collage
– Een mooie getekende kaart
– Quotes die je gehandlettert hebt
– Gehaakte spulletjes
– Gebreide spulletjes
– Gevlochten vriendschapsarmbandje
– Haarklemmetjes/haarstrikken
– Origami figuurtjes
– Gestanste afbeeldingen
Er is echt genoeg om te freubelen. Ook als je helemaal niet creatief bent. Pinterest en google zijn je grootste vriend hierin.

Als laatste de kaart. Hier op stel je jezelf ook voor. Je maatje weet niet dat jij hem/haar hebt en dat hoort ook zo te blijven tot aan de kaart. Het mag gekocht of zelfgemaakt zijn. Een kaart is een kaart.

Voor de rest zijn er niet echt regels. Een moodboard is verplicht simpelweg omdat het erg handig is en privé accounts kunnen niet mee doen. Je maatje moet wel kunnen kijken naar wat je leuk vind. Vanwege de post is het NL only en ben je verplicht het met een Track&Trace code te versturen. Al met al zat je een tientje kwijt zijn totaal. Lekker klein, maar wel super leuk dus. Je kunt de thema’s combineren, maar het minimum van 7 blijft staan. Het idee is om iemand anders uit die dip te halen, dus maak er een leuk feestje van!

Wil je meedoen? dat kan tot 31 oktober. Stuur mij je e-mailadres via een DM op Insta of naar de mail winterdiptoglowswap@hotmail.com en dan krijg je van mij een aanmeldformulier toegestuurd! Als die ingevuld terug gestuurd is, is je aanmelding definitief. Er zit een maximum van 25 deelnemers aan en vol=vol.

*Aanmelden is niet automatische deelname. Ik controleer wel of je insta up-to-date is. Ook als er teveel negatieve verhalen rondgaan zal ik wellicht moeten besluiten om je niet deel te laten nemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.