De leukste dingen leer je op het creacollege

27, 28 en 29 september was het weer tijd voor een creabea dagje uit in Gorinchem (vraag me niet waar het ligt of hoe je dit in godsnaam uitspreekt, ik dacht in Utrecht maar heb ook een bordje Gelderland gezien, gewoon google volgen, die weet de weg). Geheel onverwacht (was het eigenlijk een beetje vergeten dat ik had mee gedaan) kreeg ik afgelopen vrijdagavond een berichtje van een heel lieve Anouk via mijn Insta (nee, een andere lieve Anouk, niet ik). Ik had 2 kaartjes gewonnen voor het creacollege. Super leuk. Was zo enthousiast dat ik het hoed-dansje van Dipsy zo hard mee deed, dat Link ervan moest lachen. Nu was de vraag, welke dag ga ik? en met wie?!

Ik had Lily opgegeven als mijn knutselmattie in de comments van de winactie. Zij is ook mijn knutselmattie trouwens. Heerlijk samen fröbelen aan de eettafel. Samen snailmails maken en dingen uitlenen. Joni ging naar haar vader en Zoey had scouting op zaterdag (en om eerlijk te zijn wist ik niet wat ik moest verwachten. Zoey is geen mensenmassa persoon en op een vreemde plek eten zit er ook niet in. Daar doe ik niemand een plezier mee.) De persoon was dus snel gekozen.

Nu de dag nog. Op zaterdag zouden we eigenlijk het familie “feestje” feestje hebben van Yorick zijn verjaardag. Nu hadden wij twee het al gezellig gevierd op zijn echte verjaardag de week ervoor (Biefstuk en een film). Hij zat er ook niet mee dat hij het feestje alleen moest doen. Hij had liever dat ik een dag iets voor mijzelf ging doen dan dat ik thuis zat. Ik moet eerlijk toegeven dat een kringfeestje waar vanalles voor geregeld en gehaald moest worden niet echt een leuk vooruitzicht was. Ik had een vermoeiende en vrij emotionele week gehad en zocht al naar een uitweg. Ideaal.

Op zaterdag vertrokken Lily en ik in de auto richting Gorinchem. 1,5 uur rijden (2U45Min met de trein…. keuze is snel gemaakt). Na een korte stop voor een plas en even verkeerd te zijn gereden bij de parking kwamen vol enthousiasme aan. Melden bij de balie, kaartjes inleveren bij de kassa en we konden naar binnen. Eerste indruk: Groter dan verwacht.

We liepen eerst een beetje rond. Kijken naar kraampjes. Ik kocht een gehaakt pietenpotje (voor pepernoten in te bewaren) van iemand die er voor een stichting stond en de kop was er af. Ik had de avond ervoor wel al het een en ander opgezocht. Bij het creacollege is het handig om de verschillende workshops vooraf te bekijken en in te plannen. Voor de meeste is vooraf inschrijven vereist. Nu ben ik een plan persoon die probeert te stoppen met plannen. Ik ben dus zonder plan (ja hier schrok ik ook van) er naartoe gegaan. We liepen langzaam aan en kwamen bij het kraampje van Pippaknus terecht. Een kraampje wat ik wel erg wilde zien en haar workshop ging net beginnen en we konden meteen aanschuiven. Kijk, ideaal.

De workshop was een kleine workshop portrettekenen. Als je de Daphne’sDiary, zoals ik, veelvuldig leest heb je haar niet lang geleden ook erin zien staan. Ze heeft een eigen stijl tekenen en is overtuigt dat iedereen dit kan. Lily en ik hadden er zin in. Volgens een stappenplan gingen we aan de slag. Tot halverwege, want vanaf daar gingen we ons eigen dingetje toe passen. Het werd namelijk een zelfportret. Ik ga jullie niet vervelend met alle stappen en verf (wel even een gouden regel: zet NOOIT je kwast in het potje water als je niet bezig bent, de kwast trekt dan krom, leg hem ALTIJD neer) en papier en dergelijke. Hij was wel erg leuk en zeker een aanrader! Na het kopen van nog 4 kerstkaarten (hoeveel ik er al heb? genoeg voor de komende 20 jaar) gingen we door naar Post&Papier.

Via Post&Papier had ik namelijk het kaartje gewonnen. Wat nog grappiger was, was dat ik er ook een bestelling had lopen en die dus kon ophalen op de beurs. Dit scheelde weer portokosten die ik gebruikt heb om voor Lily een notitieboekje te kopen. Na haar bedankt te hebben voor het kaartje liepen we verder naar de linker kant van de hal. Wat opviel was dat er veel 3D-kaart vellen lagen. Niet super interessant. Ik had persoonlijk gehoopt op wat frissere en nieuwere producten. Voor iedereen die van haken houd is deze beurs trouwens echt een aanrader. Zoveel verschillende kraampjes met garen, naalden en patronen. Ik heb even staan luisteren en wist niet dat er zo veel verschillende dingen over haken te vertellen waren. Zeker als dit vol energie verteld wordt door een jonge man die niet eens lelijk was.

Lunch hadden we niet bij ons en vertrouwde op de catering die aanwezig was. Ik snapte de looprichting niet helemaal in het rondje. Zal wel aan mij hebben gelegen. De prijzen waren iets aan de hoge kant voor een redelijk klein en niet druk bezocht evenement, maar een saussijzenbroodje is altijd wel goed voor een klein gaatje te vullen en een kleine portemonnee. Na bijna bij de frietjes te hebben afgerekend vonden we de kassa en gingen een zitplaats zoeken. Er waren er genoeg, alleen lagen sommige aan de compleet andere kant van de uitgang van de catering. Je zag eerst niet zo.

Na de lunch liepen we verder naar de taart&trends. Super mooie taarten stonden tentoongesteld. Sinds de over stuk is, bak ik helaas niet meer zo veel. Ik heb wel super gave uitsteekvormpjes gekocht. Bubblesweets cutters heten ze. Ze zijn ontworpen samen met een ontwerpster en zijn multifunctioneel. Met een aantal uitstekers kun je al heel veel verschillende diertjes van fondant maken. Of klei, of zoutdeeg, of wat dan ook. Dit lijkt me dus leuk voor de komende verjaardagen van een klein lief jongetje, waar nog vaak voor uitgedeeld moet worden. Of gewoon op de woensdagmiddag met de dames. We schreven ons in voor een workshop die gelukkig nog niet vol was en liepen door.

Pakje stiften hier, halloween papiertje daar en zo liepen we door tot we Marion van Acrealife zagen. Lily deed een workshop een mini-pocketletter maken en wij stonden even gezellig te kletsen. Hoe leuk is Insta dan? Je leert mensen kennen met dezelfde interesses en kunt enthousiast praten over verschillende series van stickers. Staan we dan, volwassen vrouwen te kletsen over alpaca’s en kerstkaarten. Nu moet ik zeggen dat het Creativ café (Waar zij en bijv Post&papier, Pippaknus stonden) een erg gezellig groepje is. Heerlijk vol energie. Ik bedoel, als je zo in je Bujo kan werken dat je zelf je vriendje zo ver kan krijgen om daar vol plezier over te vertellen doe je toch iets goed, zoals Yassart.

Na een mooie snailmail te hebben gemaakt (met 3 soorten glitters waaronder unicorns!) trok Lily mij mee naar het eten. De taartjes zagen er ook erg mooi en lekker uit. Moccataart voor mama en een tompouce voor Lily. We waren ook wel een beetje moe. Om half vier gingen we naar onze workshop bij Jillbeesz. Koekjes versieren, zo leuk om te doen. We kregen ieder 4 koekjes en de royal icing in verschillende kleurtjes. Het recept voor zowel de koekjes als de icing zat er bij en mochten we meenemen. Na eerst samen geoefend te hebben op een papiertje mochten we aan de slag gaan met de koekjes. Mijn vingers begonnen een beetje pijn te doen dus ze zijn niet super mooi geworden, maar we hebben er wel echt veel van geleerd. Bepaalde technieken, hoe je de mooiste laagjes krijgt en hoe je het beste de verschillende vakjes kunt opvullen. Echt een aanrader. Het duurde toch een dik uurtje voordat we klaar waren. (ik was iets eerder klaar en ben een koffie gaan halen, ook lekker).

Na de workshop en een plas was het alweer tijd om naar huis te gaan. Alles werd al afgedekt en de parking was bijna leeg. Jammer, het was een erg leuke dag. Hoewel de hal in eerste instantie toch groter was dan gedacht, was een het een vrij kleine beurs. Toch hebben we niet alle kraampjes gezien. Wat jammer was, was dat er veel 3D-kaart en haak-kraampjes waren en weinig kraampjes met de leuke hippe spullen. Ik miste de vele rolletjes washi, de vrolijke kaarten, die cuts en vooral de stickers. Ik had gehoopt op een of 2 items van bijv simple stories (1 keer gezien voor veel duurder dan de prijs waar ik ze voor koop bij een winkeltje dus doen we niet). Dat was dus jammer. De workshops die we gedaan hebben waren erg leuk om te doen en zeker een aanrader. De teken workshop ga ik zeker uitbreiden met een thuiscursus van Pippaknus en de verf die gebruikt is staat al op mijn kerstlijstje. Lily had een erg leuke dag gehad en wilt super graag nog een keertje gaan. De workshops zijn trouwens geschikt voor kinderen (die dit ook leuk vinden, niet denken dat alle kinderen dit leuk gaan vinden. is toch best gericht op knutselmensen) en ouderen en het is absoluut niet storend om het samen te doen. De workshops die wij gedaan hebben waren relatief goedkoop. Persoonlijk vond ik de andere wat aan de dure kant als je met zijn tweeën gaat en wat wilt uitproberen. Ze duurde wel allemaal redelijk lang en je kreeg de volle aandacht.

Conclusie: Creacollege krijgt een hele dikke plus plus plus. 31 jan, 1 en 2 feb is ie er weer en ik ga er zeker weer naar toe! Meer lezen kijk dan op: Creacollege .

3 gedachten over “De leukste dingen leer je op het creacollege

  1. Wat grappig ik dacht precies t zelfde over de 3D knipvellen en de lunch (prijs en looprichting) maar t was zeker een leuke beurs maar idd miste ik ook kaarten en washi en zo… kan niet wachten op de paper passion dit weekend en kreadoe erna🎉🎉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.