Link wordt een jaar en ik vind dat niet leuk. Nog maar een paar daagjes en dat is hij geen baby meer. Ik heb het gevoel dat ik niet alles helemaal heb meegekregen en toch iedere dag heb genoten van het afgelopen jaar. Daarnaast heb ik ontzettend veel geleerd, voornamelijk dat jongens geen meisjes en meisjes heel goed voor jongens kunnen zorgen.

Een kleine pielemuis:
Het grootste verschil tussen jongens en meisjes is natuurlijk wat er tussen de beentjes zit. De nub-test, de 20 weken echo en de geboorte zijn allemaal methodes om erachter te komen. Wist je dat de kleine pielemuis van je pas geboren spruit dus al gewoon ook rechtop kan staan? Ik eerst ook niet. (gebeurd bij mannen kennelijk ook als ze te lang hebben gelegen of gezeten, who knew). Het voelt trouwens behoorlijk raar aan als je met de babydoekjes erlangs gaat om alles schoon te maken. Na drie kleine meisjes wat het toch wel best wennen moet ik eerlijk bekennen.

Zussen:
Grote zussen kunnen heel goed voor kleine broertjes zorgen. Eten geven, spelen, Woordjes leren, filmpjes opzetten, kleertjes uitzoeken, speentjes pakken en zelfs luiers verschonen. Ze doen het allemaal en ze doen het allemaal met de grootste liefde. Ze zijn bezorgder dan dat ik ben en hij zal nooit iets te kort komen. Daar ben ik echt van overtuigd. Hij heeft niet 1 mama, maar hij heeft er 4. Dit resulteert dan wel weer in het feit dat hij echt van aandacht geniet. In de winkels schreeuwt hij (aah aaah aaah) tegen mensen en geeft dan een hele grote glimlach als ze naar hem kijken.

Aandacht:
Jongens hebben meer aandacht nodig. Of, Link heeft meer aandacht nodig dan zijn zussen. Zij speelde meer zelf. Link komt veel vaker naar mij toe en wil dan opgepakt worden. Hoewel hij knuffelen niet super veel doet (kusjes geven wel, maar alleen aan mama), vind hij op de schoot zitten echt heel leuk. Stil zitten dan weer niet. Ik weet dat hij moe is als hij naar me toe komt en aan mijn arm begint te trekken, of aan mijn benen begint te staan. Eigenlijk is dit gewoon leuk. Lekker vertellen in de winkels en altijd gezelschap.

Wild:
Ik dacht altijd dat jongens een beetje losgeslagen projectielen waren. Op zich valt dat dus wel mee. Ja als hij in het badje zit spettert hij de hele boel onder, en blokken donderden regelmatig over de vloer als ze weg gegooid worden, maar voor de rest valt het allemaal wel mee. Hij kan ontzettend snel kruipen, maar staan, langs een tafel lopen en weer gaan zitten doet hij zo beheerst dat het bijna een kunst is. Komt misschien ook een beetje doordat we een grindvloer hebben en hij al een aantal keertjes omgevallen is.

Kleertjes:
Lily kreeg veel rokjes, en dan van die heerlijke tutu’s. Heerlijk lekker tuttig. Joni en Zoey trouwens ook hoor, maar Lily vooral. Het was op zich best wel even wennen tussen alle blauwe kleertjes. Monstertrucks, dinosauriërs en junglediertjes zijn toch wel de meest gebruikte printjes voor jongens. Hoewel je dus meisjes als kleine prinsesjes kunt aankleden, kun je jongens weer zo lekker stoer maken. Band shirtjes (zoals de beatles en pink floyd) worden veel gedragen, maar ook overhemden. Wat ziet het er toch schattig uit. En bretels, om helemaal mee te smelten. Soms grap ik wel eens tegen Yorick dat we hem best een jurkjes aan kunnen doen, mensen zien het verschil toch niet. Dat blijft trouwens bij een grapje.

En nu weer snel verder met het plannen van de verjaardag. Nee hoor, dat is niet zo veel werk. Ik moet eerlijk bekennen dat ieder kind ook weer een eigen rust met zich mee brengt. Misschien omdat het iedere al goed is gelopen, of omdat het een beetje routine begint te worden. Geen idee. Vrijdag is hij jarig en doen we een cakesmash (nog nooit gedaan trouwens, dus ben benieuwd) en op zondag wordt hij gedoopt en is zijn feest. Pinsterzondag, dus geen pinkpop dit jaar. Wel iets veel leukers. De cadeautjes staan al klaar (intertoys die weg gaat zorgt voor leuke deals), de taart is besteld en de slingers als gekocht. Nu dus nog wachten. Laat het nog maar heel lang duren voor het vrijdag is, laat hem nog lekker even baby zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.