Webshop till you drop

Onlangs stelde ik de vragen over het hebben van een webshop. Hoe begin je zo iets? Ik zie zo veel leuke webshops langs komen, kinderkleding, accessoires, stationary en gewoon neerzet meuk. Hoe kom je aan die meuk? Is het eigen design? Maak je het zelf? Ontwerp je de stickers? Hoe doe je dat dan? Teken je die op papier en iemand print ze voor je? Ga je naar een persoon toe die dat doet? Of teken je het op de computer en hoe doe je dat dan?

De antwoorden die heb ik nog niet. Ik heb ook echt geen idee hoe het allemaal in elkaar zit, maar ik ga het zeker de komende tijd eens allemaal napluizen. Wat mij wel lijkt, is dat het best zwaar werken is. Het is niet zomaar wat fröbeltjes maken en daar een foto van op een of ander websitetje pleuren. Het is veel meer dan dat. Het is trends uitzoeken en die volgen, of helemaal zetten. Het is consistent een goed product neer zetten, want de consumenten zijn niet heel zachtaardig als het gaat om fouten. Ook het product aanprijzen is iets wat je dus echt goed moet kunnen doen. Op Insta zijn er zo veel. Allemaal met kralen speenkoorden, luieretuis, stickers of andere zelfgemaakte meuk. Het lijkt me lastig daar tussen te komen. Zeker als de grote massa toch nog altijd naar de grote webshops toe gaat. De Wehkamp zal niet snel failliet gaan lijkt me. Toch zijn er veel leukere dingetjes te vinden. Ik heb er een aantal via Insta gevonden. Allemaal redelijk uniek, of met net dat beetje extra. Ik zal er een aantal (10) voor jullie opnoemen.

Kunstzinnigshop: Iedereen die Blond Amsterdam fan is kent deze winkel wel. Ze hebben altijd alles op voorraad, alle specials en de service is gewoon echt top. De eigenaresse Maartje stopt bij iedere bestelling een persoonlijk kaartje en pakt alles in. Ook heeft ze veel leuke kleine hebbedingetjes en cadeautjes. Zeker de moeite waard om een rond te neuzen. En de verzendkosten zijn lager dan bij Blond zelf, ook leuk meegenomen!

Studio schatkist: Pas ontdekt en ik helemaal verliefd op dit merk. De Kawaii achtige plaatjes en de leuke woordspelingen in combinatie met mooie zachte kleuren, maakt dit allemaal een erg leuke combinatie. De geschenksets voor de juffen en meesters zijn helemaal geweldig. Die gaan ze hier dan ook krijgen.

Winkeltje van Anne: Een leuke collectie zwart/wit stationary en woondecoratie met leuke teksten. Eigenwijs en Eigentijds met een vleugje nostalgie.

Post van Suus: Een pas begonnen webshop die nu al aandacht verdiend. Ze maakt en verkoopt kaartjes, cadeauzakjes, labels en sluitstickers tegen heel erg leuke prijsjes. Alles om eigenlijk cadeautjes eens net iets leuker in te pakken dan het standaard velletje inpakpapier van de Xenos.

Studio Inktvis: Hoewel de naam veel lijkt op Studio schatkist, en de spulletjes ook enigszins in dezelfde categorie vallen, zijn ze ieder ook wel weer heel apart. Zeker de moeite waard om hier ook eventjes rond te neuzen voor washi, mokken, sokken en allerlei kleine frutsels en prulletjes.

Zelvepost: Super mooie en leuke kaartjes. Met name de reeks kaartjes die gemaakt is in samenwerking met Mama met missie. Speciaal voor thuisfronters die hun militair van huis een mooi alleszeggend kaartje willen sturen.

Poldermuts: Birgit maakt en verkoopt de mooiste babymutsjes, haarbandjes en andere accessoires voor newborns en kleinere kindjes. Leuk om zelf te kopen, nog leuker om als bijv. kraamcadeautjes te geven.

De Cartographer: Zij maakt dus echt super coole dingen met landkaarten. Echt heel mooi om te zien.

Van de zusjes: Hygge, Studio schatkast en andere leuke stationary. Hoewel zij dus ook Studio schatkist verkopen, is het toch handig hier af en toe rond te neuzen. Niet alleen omdat ze ook andere merken verkopen, maar je hebt dan net iets meer kans op sale.

Hangend Kledingrekje: Sommige shops hebben gewoon een naam die zegt wat ze verkopen. Dit is er zo eentje van. Ik vind ze er zo cool uit zien. Ik zie ze steeds langskomen in mijn Instafeed en bedenk me dan keer op keer hoe ik dat bij Link op de kamer zou kunnen ophangen. Het is leuk om net die paar outfits een beetje extra te geven. Kleding voor de dage erna is ook makkelijk op te hangen. Het ziet er gewoon echt heel leuk uit.

Bij deze dus 10 super leuke webshops waar jullie misschien wel, misschien ook nog niet van hadden gehoord. Zijn de bankrekeningen al leeg? Of heb je de hele lijst kunnen lezen zonder ook maar iets te kopen?

Ik ga dus uitpluizen hoe een webshop nou precies werkt, en met name richting de stationary webshopjes. Wie weet haal ik er nog wel een hobby uit. Mocht jij nu HET antwoord op mijn vragen al weten, of tips en tricks hebben? Stuur mij dit dan door. Zou ik wel heel erg super lief vinden. Anouk.werts@hotmail.com is mijn mail.

Ook mogen jullie nog steeds je adres invullen in mijn online adressenboekje voor een leuk kaartje. Als je Insta hebt, vul je Insta naam er dan bij in. En je geboortedatum! Is ook leuk (jaar mag fictief zijn dames).

Alle plaatjes komen van de webshops zelf. Ik heb geen steekpenningen, cadeautjes of kortingen of wat dan ook gekregen voor het schrijven van dit artikel. Het zijn webshops waar ik al iets heb besteld, of van plan ben in de nabije toekomst iets te willen bestellen. Vergeet niet je te abonneren op mijn blog om zo de nieuwste blog secondes nadat hij gepost wordt in je mailbox te hebben! Of volg me op Facebook of Instagram om niets te missen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.