Guilty pleasures: My life in music

Muziek maakt leven. Zo denken veel mensen tenminste. Muziek speelt wel een bepaalde rol in mijn leven. Ik zal jullie meenemen op een muzikale reis door mijn leven.

Jacky Wilson – Reet Petit : Toen ik 3 was vond ik dit dus helemaal geweldig. Het kwam waarschijnlijk door de video met het klein mannetje. Maar je moet toch doorgeven dat het een vrolijk nummer waar je best wel eventjes heel fout op kan los gaan.

The Bangles – Eternal flame: Ik was ongeveer 6 jaar oud toen deze plaat uitkwam, maar heb deze echt grijs gedraaid. Als communiecadeautje kreeg ik een stereotoren (met platenspeler!) en volgens mij had ik deze of op een cassette bandje of op single-lp zelf. Ik zing hem nog steeds helemaal mee….

Backstreet Boys – We’ve got it going on: Yup, brugklas geheimen. Of niet echt. Ik ben toen zelfs naar het concert geweest in Maastricht (met mijn moeder, schaam schaam).

Eagle eye cherry – Save tonight: In de zomer (pinkersteren) van 1998 ging ik voor het eerst naar een festival. Pinkpop wel te verstaan. Een dagje, samen met mijn zus. Wat een super ervaring was dat. Mijn zus heeft veel ingebracht in mijn muzikale educatie en daar ben ik haar nog steeds dankbaar voor. Eagle eye cherry opende toen de maandag. Mijn eerste live artiest op mijn eerste festival. Voor altijd speciaal.

Placebo – Every you every me: In 2001 gingen mijn zus en ik internationaal. Niet ver, naar Leuven. Het mooie Rock Werchter. Drie dagen (en drie lange nachten in een koude tent die niet dicht kon en de regen niet echt tegen hield) zon, bier en wazige figuren. Voor het eerste daar Placebo gehoord. (Ook muse trouwens). Every you, every me is mijn fav song of all time. (de film, Cruel Intentions waar dit liedje uit komt mijn fav movie of all time).

Atomic Kitten – You can make me whole again: Het liedje van mij en mijn eerste vriendje. Hoewel hij stom bleek, blijft het liedje leuk ❤

Brandi Carlisle – The story: Dit liedje heb ik vorig jaar helemaal grijs gedraaid. Ik moest steeds aan Yorick denken bij dit liedje. Hij zat toen in Mali. Hij luisterde er trouwens ook vaak na. Het had lang geduurd, maar na 6,5 jaar hebben we dan eindelijk een gezamelijk liedje.

Blof – Hemingway: Dit liedje kwam uit toen Joni is geboren. Je hoorde het toen constant op de radio en ook op mp3/cd (geen idee waarmee ik toen luisterde) had ik hem staan. Als ik dit liedje hoor wordt ik nog vaak terug gebracht naar die tijd.

Cradle of filth – Nymphetamine: Dit is het liedje waar ik dan weer veel naar luisterde toen ik bevallen was van Zoey. Het is een heel ander caliber dan die bij Joni uiteraard, maar Zoey is dan ook een heel ander kind. Zo zie je ook eigenlijk dat ik in een heel andere mindset, omgeving en situatie zat. Beetje bizar, als je bedenkt dat er maar 2 jaar tussen zit, maar het een hele andere wereld lijkt.

Bij Lily en Link heb ik eigenlijk geen liedje. Misschien komt het nog eens. Een liedje wat toen vaak op de radio kwam en me ineens weer eventjes terug in de tijd neemt. Misschien luisterde ik toen juist minder radio, of muziek in zijn algeheel. Dat kan. Maar die is er dus niet. Hoewel ik dit met veel liedjes en muziek heb, ga ik ze niet allemaal opnoemen. Ik heb al veel te lang nu rondgeneusd op Youtube en liedje na liedje geluisterd. Ze zijn allemaal leuk en allemaal stuk voor stuk van memorabele momenten. Ik heb er eigenlijk nog maar eentje die ik echt moet delen, de rest bewaar ik voor een andere keer.

Corry Konings – mooi was die tijd: Het liedje van mijn oma. Zo vaak hebben we dit vroeger gehoord. Als er een liedje voor haar kwam was het deze. Ook op het huwelijksfeest afgelopen maart werd deze gedraaid, en de maandag erna (toen ze overleed) herhaalde dit liedje zich steeds maar weer in mijn hoofd. Dus bij deze, een mooie afsluiting in een muzikale reis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.