Papier hier

Zoals jullie wellicht weten ben ik zoekende naar een hobby. Nog niet gevonden trouwens. De zoektocht ligt eigenlijk stiekem ook heel even stil. Het gaat niet geweldig met mijn energieniveau en de moodtrackers in mijn bulletjournal zijn zo dramatisch dat ze nog niet eens zijn ingekleurd. Hoe het komt? Tja, dat doet een depressie met je, en een burn-out en een gezin, huishouden, lichamelijke klachten en alles eromheen. Alles kost veel energie. Toch krijg ik ook van dingen energie hoor! Mijn secretariaat positie op scouting bijvoorbeeld (al lijkt het soms niet zo), en mijn nieuwe thuis “hobby”, namelijk papier.

Niet papier maken (hoewel dat ook grappig is om te doen) of ouwel bakken (eetbaar papier) of lezen. Nee nee, deze mama is helemaal into het crea-bea papieren. Hierin zijn trouwens een aantal dingen te onderscheiden.

Scrapbooking
Scrapbooking is mijn bezigheidstherapie en mindfulness ineen. Ik heb zeer veel foto’s laten ontwikkelen en ben die in een mooi plakboek aan het plakken. Niet zomaar hatseflats en het zit erin. Met mooie papiertjes, stickers, pennen en sjablonen probeer ik een zo mooi mogelijke pagina te creëren. Het is niet alleen het bezig zijn, maar ook de foto’s uitzoeken wat het zo goed voor mij maakt. Foto’s met herinneringen van leuke dagen en mooie momenten. De communie van Lily, de geboorte van de kinderen, een dagje efteling. Het laat je eventjes stil staan bij de momenten. Het boekt ook snel resultaat en je maakt het voor jezelf. Perfectie is niet iets waar je aan moet voldoen. Hoewel mensen soms het strengst zijn voor zichzelf, valt het hierbij dus mee. Je hebt snel resultaat waar je dan blij mee bent. Zorgvuldig kleurtjes uitzoeken of papier uitzoeken in de winkel, de foto erbij nemen die er het beste bij past (of andersom) een sticker hier en een plakker daar en je pagina is af.

Bulletjournal
Ik kwam een beetje bij het scrapbooking terecht door insta accounts te volgen die een bulletjournal bij houden. In principe kun je in een bulletjournal dus ook gedeeltelijk scrapbooken. Je kan er plaatjes in verwerken en stickers in plakken. Over een bulletjournal heb ik al eens eerder een blog geschreven. Hoewel ik hem niet meer zo goed bij houd, komt dit niet door gebrek aan inspiratie of enthousiasme. Ik heb er geen tijd voor gemaakt. Niet dat ik dat voor andere dingen wel heb gedaan, ja slapen, dus dat is wel een puntje om op te letten.

Snailmail
Via het scrapbooken kwam ik bij een ander leuk papier fenomeen uit. Snailmail. Snailmail is vertaald slakkenpost. Het is echte post (je weet wel, van papier met postzegels in de brievenbus enzo) die dus langzamer gaat dan een e-mail. Het is een poststuk vaak voor twee, soms drie postzegels waar je een leuk kaartje maakt voor een ander. Er worden vaak goodies in gestopt zoals washi samples, kaartjes en gewoon leuke stickers of plaatjes. Zo stuur je elkaar leuke post die ook echt leuk is om te krijgen. Het enige lastige is om mensen te vinden om ze naar toe te sturen. Op den duur bouw je best een adressenbestand op, maar om mensen te vinden is wel een uitdaging. Er zijn groepen op facebook en ook op instagram zijn er veel accounts die onder de # echtepost, of penpalswanted een oproepje doen tot een snailmailswap. Het is trouwens wel echt verslavend om te doen. Er zijn trouwens veel verschillende vormen van een snailmail. Ik zal ze eens gaan uitproberen en dan een volledig snailmail blogje maken. Wil je trouwens van mij een snailmail ontvangen? Stuur me dan je adres gegevens via anouk.werts@hotmail.com vind ik leuk om te doen.

Waar vind je dan de plaatjes? Nou de beste winkels zijn de Action en de Hema. Die hebben zo veel leuke (en vooral goedkope) stickers, plaatjes, kaarten, papieren en alles wat je maar nodig hebt. Big bazaar, flying tiger sostrene grene en pipoos zijn ook aanraders voor winkels. Ook ome Ali mag niet ontbreken in het rijtje. Duurt even, maar dan heb je wel wat. Plaatjes knip ik vaak uit de Happinez, Flow of Daphne’s diary, die ook nog leuk zijn om te lezen ook nog! tweemaal een momentjes dus. Eerst lezen, daarna knippen. Ieder mindfull momentje is er een.

Heb ik jullie een beetje aangezet tot creativiteit? Of zal ik erbij vermelden dat het ook nog eens leuk is om samen met je kinderen te doen? Want dat is het ook nog eens. Mijn kinderen hebben allemaal een mooie collectie Washi’s. Uitwisselen is dan ook iets wat echt leuk is om te doen. Maar wil je meer voorbeelden? Neem dan eens een kijkje op insta of pinterest. Met de zoektermen scrapbook, snailmail, flipbook of pocketletter kom je al echt heel ver!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.