Je doelgroep voorbijlopen

We kennen het allemaal wel. Winkels die het liefste vermijd waar het ook enigszins mogelijk is. Niet omdat ze niet leuk zijn, of omdat we er niets nodig hebben, ze zijn gewoon zo ontzettend onpraktisch dat we er nooit naar toe gaan. Met kinderen merk je dit pas vaak. Online shoppen kan dan een uitkomst bieden, maar het is gewoon leuk om echt een winkel in te gaan.

Kinderkleding op de eerste verdieping
Volgens mij zit iedere winkel wel zo in elkaar dat je op de begane grond de bestsellers hebt (dames) en op de eerste, tweede of wat-dan-ook-ste verdieping de kinderafdeling en vaak de heren. Lijkt heel handig, de dames kopen het meeste. Dan ga je dus met kinderen daar naar toe en kijkt de trap op. Hmmm, Zoek zoek zoek naar een lift. Die is er niet mevrouw… Die valt dus al af. Serieus Coolcat, We, Sting (die heeft dan geen kinderkleding, maar hoort er wel bij), Esprit en nog veel meer. Ik kan dus niet met de kinderwagen kinderkleding bij jullie kopen? (Toen ik zwanger was trouwens ook niet, ik kwam die trappen niet meer op op het laatst). Dan maar online gaan…

Kinderkleding op kinderhoogte
Vooral de babywinkels doen dit. Ziet er super schattig uit. Die kleine rekjes alsof je een babywereldje in loopt. Ja tot ik met mijn dikke zwangere pens moet gaan bukken. Dat gaat hem niet worden… Hang dat spul hoger. Baby’s kopen niet hun eigen kleertjes. Zwangere vrouwen tjokvol hormonen die alles schattig vinden en niet kunnen kiezen wel. Tot ze chagrijnig en moe zijn van het bukken en knorrend je winkel uitlopen. Dag winkel, hello internets.

De babyafdeling aan het eind van een obstakelparcours.
Moet ik nog vermelden dat het hier om het Kruidvat gaat, of weten we dat al? Ze zitten altijd zo lekker ver verstopt. Meestal links achter in het hoekje. Dan moet je langs de haarverzorging waar ze op de een of andere manier altijd aan het bijvullen zijn en waar tig mandjes in het gangpad staan. Dan door het aanbiedingen rek waar de grond vol staat met speelgoed, dan door mensen meute die altijd maar wat staat te kijken bij het gele stikker rek (ok doe ik ook), om vervolgens een pak luiers te graaien en weer weg te gaan. Op maandagen kom ik er niet (dan komt de vracht binnen) en voor de rest probeer ik het echt te vermijden met een kinderwagen. Ik heb wel eens gehad dat het gangpad gevuld was met luiers op de babyafdeling. Ik kwam er met de kinderwagen niet meer doorheen.

Smalle gangpaden
De C&A is hier nieuw in, de H&M kende dit fenomeen al langer. Vast nog meer winkels die deze onzin uithalen. Hele smalle gangpaden. Op de kinder/babyafdeling. Je weet wel, je komt er met de kinderwagen niet meer doorheen zo smal. De C&A’s in Nederland zijn aan het verbouwen, waar ze eerst mooi en ruim waren, is de kinderafdeling zowat gehalveerd aan ruimte. Ik gaf het aan bij de kassa en heb een mail gestuurd (Doen ze niets mee). Ik kreeg als antwoord dat het zo op tekening staat. Ik vraag mij dan af welke architect dat zo bedenkt? Een gemiddelde kinderwagen is huppeldepup breed, laten we de rekken dan zover uit elkaar zetten, en dan met kleding komt niemand er meer doorheen… Of ze denken er helemaal niet over na, kan ook. Ook dan loop ik super geïrriteerd de winkel weer uit en kom er dan niet snel meer terug.

Kinderhoekjes en verschoningsruimtes
Eetcafé, lekker een lunch of avondeten nuttigen in de stad tijdens of na een shopdagje. Heerlijk eventjes genieten. Kom je aan met de kinderwagen, oei geen plek voor het onding. Je vist een kinderstoel ergens vandaan die (ondanks dat hij afwasbaar is, je kent ze, de ikea dingen) al zeker 10 jaar geen doekje heeft gezien. Je baant je een weg naar het kinderspeelhoekje, of daar dichtbij, wat gewoon een kralending en een muurspeelding blijkt te zijn. Er liggen dan 5 potloodjes zonder punt en een tekenblaadje waar al 5 kinderen op gekliederd hebben. Ze adverteren dan wel dat ze een speelhoekje hebben. Pas nog was ik bijvoorbeeld bij de Happy Italy in Eindhoven (doe ik nooit meer). Eerst werd mij gevraagd of ik boven wilde zitten (met Link dus, even wachten nog en we konden gewoon op de begane grond), ik moest de kinderstoel zelf maar regelen, het verschonen was boven de trap op, het opwarmen van het groentepotje moest ik zelf doen (magnetron was ook boven en ik was alleen met Zoey) ik zag toen dat de ballenbak ook boven was. Ik snap dat toch echt niet. Het was een stijle trap met kleine tredes en er liepen mensen met volle borden hete sausjes op en af. Het is gewoon echt onzinnig om dat de toen voor mensen met kinderen. Maar goed, kan erger, er was een verschoningsruimte (dat is ook niet overal, ook al zijn er kinderstoelen) ook al was dit op de gang, waar iedereen langsliep, zonder plek om je handen te wassen of prullenbak…

Wat jullie vinden
Ik heb het nu voornamelijk gehad over wat ik irritaties vind. Ik heb deze vraag ook aan jullie gesteld via mijn insta. Daar waren jullie het toch allemaal met mij eens. Een antwoord was echter nog niet voorbij gekomen. Mensen die doen alsof je kinderwagen onzichtbaar is. Ja die ken ik ook. Dan wurmen ze zich overal langs of blijven (in de smalle gangpaden) lekker uitgebreid staan kijken bij het rek hoe vaak je ook pardon zegt. Ik heb tegenwoordig af en toe de regel als je niet schuift zijn het je tenen. Ik zeg altijd heel beleeft pardon, mag ik langs. Als ze dan nog blijven staan is het aan hun zelf. Of van die mensen die dan snel langs lopen. Of doen alsof je ineens niet in de rij staat als je met een kinderwagen bent en voor je gaan staan en dan overdreven verbaasd reageren.

Conclusie:
Shoppen met een kinderwagen wordt pas echt leuk als de winkels de mogelijkheid eens goed aanbieden. Aan blije happy moeders verkopen ze echt veel meer dan aan chaggy trutten die niet eens bij de koopwaar komen.

Alle afbeelding zijn copywrited door Blond Amsterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.