Techniek en ik

Ik zit in de techniek. Nee, correctie, ik zat in de techniek. Nu zit ik in de luiers en babyprut, maar ooit (het lijkt zo lang geleden) zat ik in de techniek. Ik vergeet dat wel eens. Andere trouwens ook.

Ik ben afgestuurd als chemisch/fysisch analist met als specialisatie Materiaaltechnologie. Klinkt mooi he?! Vond ik ook. Eigenlijk gewoon laborant die werkt met plastic, oei nee, kunststoffen. Nee, dat is niet slecht, in tegendeel. Zoeken naar toepassen voor gebruikte kunststoffen. Rubber verwerken in oud plastic en die dingen allemaal. Dat is waar ik mij tijdens mijn studie voornamelijk mee heb bezig gehouden. Biologisch afbreekbare kunststoffen, of proberen coatinglagen te maken met zo min mogelijk chemische troep er in. Wel grappig, want dan gooien we er biologische troep er in. Nee, niet al het biologische is goed. Arsenicum en Cyanide zijn ook biologisch en verre van gezond voor je, maar gelukkig komt die niet in je plastic bordjes.

Ik vond dat altijd wel leuk om te doen. Ook het bijhouden van kennis en alle nieuwe ontwikkelingen. De updates krijg ik nog steeds in mijn mailbox (nou ja, spam box) en mijn Linkedin is nog steeds aantrekkelijk. Zo word ik nog vaker benaderd voor werk. Zojuist weer, helaas te laat met opnemen dus google ik het nummer. Komt er een website van een technisch bedrijf te voorschijn. Dan vraag ik mij heel eventjes af waarom ze mij bellen voordat het doordringt, ohja.

Ik vond het altijd leuk om naar een beurs te gaan en daar alle nieuwe ontwikkelingen te zien en te netwerken. Soms mis ik dat wel een beetje. Meestal eigenlijk niet.Ik mis vooral de energie en drive die ik toen had. Nu ik er al aan denk begin ik al moe te worden. Congressen, lezingen, technische artikelen met exotische termen. Je inlezen in een nieuw product of juist back to basic en opzoek gaan naar patenten van 100 jaar oud om zo een natuurlijker producten proberen te maken. Dan ga ik nu toch liever naar een kringloopwinkel om daar eventjes meuk te bekijken.

Toch denk ik er soms nog aan. Ik weet gewoon best hoe je iets moet schuren, of hoe een boormachine werkt. Het is soms gewoon leuk om te zien hoeveel mannen het van je over willen nemen als het ook maar een beetje technisch wordt. Dan ga ik mij een beetje als een diva gedragen en wil ik nog wel eens een nageltje breken bij het zien van een schroevendraaier.

Op zich is dat ook wel een sport. Mannen met minder kennis van bepaalde zaken die je dan dingen gaan uitleggen, die me gaan vertellen hoe ik moet kitten. Ik zal maar niet vertellen wat de technische verschillen in kit soorten zijn, of dat ik dat voorheen ook gewoon moest doen. Dat ik ook gewoon onderzoek heb gedaan met 3d-printers en weet dat ze stiekem gewoon prul zijn. Is leuk als je dan te horen krijgt dat er ook echt goede zijn, maar je die niet op een school tegen komt. Nee dat snap ik. Die kosten ook een ton en ja ook die heb ik in actie gezien, en zien falen daarbij ook nog.

Ik denk dat ik mij gewoon niet zozeer mij moet gaan schikken in huidige rol. Misschien doen anderen dat dan ook niet? Eventjes toch jezelf terug trekken uit de luiers en babyprut en eventjes laten zien dat je echt nog weet hoe je een kistje in elkaar moet zetten en welke verf nu echt het beste is. Niet zomaar zeggen een groene, maar ook de type basisverf eventjes uitzoeken. Niet vergeten wie je bent is dan best een belangrijk dingetje.

Misschien dat toch maar weer eens een vakblad gaan lezen?

Alle foto’s in dit artikel zijn door mij gemaakt tijdens mijn studie, stages of werk. Ik heb hier zelf mee gewerkt. De steekvlam heb ik niet zelf gedaan (wel in eerste instantie aangemaakt) de mandjes heb ik zelf gemaakt. Het gehaakte lab-setje is de uitzondering, die foto is niet van mij. Mocht iemand ze willen haken voor mij, ja graag ze zijn echt super schattig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.