Vakantie in eigen provincie

Wij zijn op vakantie geweest. Heerlijk een midweekje weg. Van afgelopen maandag tot vrijdag zaten wij in een vakantiepark van Landal greenparcs. Bij de Lommerbergen kwamen wij als gezinnetje eventjes tot rust. Een wat ouder park (50 jaar oud) en een waar ik vroeger wel eens geweest ben (denk ik, het waren er zo veel dat ik het zelf niet meer weet). Carnaval vieren doe ik toch niet meer echt. Een oppas vinden voor 4 kinderen is gewoon te veel. Er zijn altijd wel mensen te vinden voor een avond, maar je wilt toch het liefst dat ze dan gaan logeren om lekker even bij te komen. Dat is altijd wel weer een uitdaging. Yorick ging op maandag werken in de lokale tent en de kinderen en ik vertrokken al richting Reuver. Kon hij op de dinsdag lekker uitdampen in bed en had ik last van de bierlucht die de carnaval altijd met zich mee brengt.

Op maandag vertrokken we na de lunch richting het noorden van onze mooie provincie. Het waren 42 minuutjes rijden waarbij ik weer up-to-date ben gebracht over waar de 12-jarige puber naar luistert op Spotify. We kwamen om 2 uur in de middag aan en zijn toen eerst naar de park plaza gegaan voor een lekker kopje koffie voor mama. Alles was relaxed. Na een beetje te hebben rondgelopen mochten om 3 uur de auto gaan halen en naar ons vakantiehuisje gaan.

Dat moment als je dan dat huisje inloopt kan altijd twee uit gaan. Of het huisje is helemaal leuk, of het huisje is helemaal prut. Ik wilde het leuk vinden. Ik wilde het zo graag. Een leuke vakantie met ons zessen waarbij niet moet. Helaas was het een beetje prut. Het was klein. Heel klein. We hadden een 5-persoons huisje geboekt en aangegeven dat er nog een baby bij komt. In eerste instantie dacht ik, och we zien wel. Ik ging de bedden opmaken en had eerst de drie van de kinderen gedaan.

Daarna wilde ik het bedje van Link gaan opzetten. Bij ons op de kamer uiteraard. Dat werd even puzzelen. Waar moeten we dat bedje dan gaan zetten? De enige plek die ik kon verzinnen waar het enigzins zou kunnen passen was tussen ons bed en de kast. Dit betekende dat je dit niet kon gebruiken als looppas en de kast niet meer open kreeg. Bij de kinderen op de kamer paste het ook niet. Een beetje knorrig ging ik de woonkamer in en keek pas echt naar de eettafel. Vier stoelen, dat is niet genoeg. Er stond een vijfde die je erbij kon plaatsen, zat je met je kont in de koelkast, maar je kon wel zitten. Waar gingen we eigenlijk de kinderstoel neerzetten? Dat zou niet lukken. Dit betekende dat we dan de hele week op de bank zouden moeten eten als we met zijn zessen echt samen ons avondeten wilde nuttigen. Niet echt iets wat je op een familievakantie wilt doen. Aangezien alle spullen al uit de auto waren ging ik, met de kinderen, de auto terug brengen naar de parkeerplaats en eventjes bij de receptie langs.

Gelukkig werkte er een behulpzame man bij de receptie. Hij luisterde naar mijn probleem en gaf toe dat de huisjes voor 5 personen inderdaad aan de kleine kant zijn. Niet echt geschikt om er nog een baby in mee te nemen. Hij ging het boekingssysteem in en vond een zes persoonshuisje. Deze had vier slaapkamers. De dames waren meteen enthousiast. Allemaal een eigen slaapkamer is iets wat ze thuis niet eens hebben. Het was wel aan de andere kant van het park. Ok, geen probleem. We gingen met twee sleutels weer terug naar de auto. Maxi-cosi erin, kinderwagen erin, kinderen er in en gaan. Eerst het oude huisje. Alle zooi (we hadden al wat uitgepakt) weer in tassen gepropt en de tassen in de auto gekwakt. Yorick had alles netjes in de kofferbak gekregen. Dat is een talent wat ik mis. Ik kwakte het in de kofferbak, op de achterbank en de passagiersstoel. Link zat een beetje in zijn autostoeltje, maar viel in slaap tijdens de rit naar het volgende huisje.

De dames gingen lopen. Dat vonden ze op zich wel leuk om te doen, het huisje helemaal gaan zoeken. Toen het nieuwe huisje open maken. Deze was wel dus helemaal top. Ruim, groot, nieuwer en het rook er naar bloemenschoonmaakmiddel. Het was een verschil wat eigenlijk veel te groot is. Van een oud klein krottig huisje, naar een mooi schoon nieuwer huisje. Eigenlijk niet eerlijk. Toen we alles hadden uitgeladen moesten weer met zijn allen de auto in, die wegbrengen en weer de sleutel van het oude huisje inleveren bij de receptie. Om 7 uur in de avond was ik klaar ongeveer met het opmaken van de bedden en het uitpakken van alle spullen. Toen konden we gaan eten. Eerste dag een beetje verknoeid met verhuizen, maar het was het wel waard.

Ik was op zich best slim geweest. Ik had gehaktbrood, aardappelsalade en quesedilla’s van te voren gemaakt. Deze hadden meegenomen. Zo hadden we redelijk gezond eten (het waren in ieder geval geen frieten) en ik hoefde niet echt te koken. echt een aanrader om te doen. We hebben toch in het grand café lunch gehad en zijn een keer gaan uiteten, maar zo hadden we toch genoeg bij ons om de week goed door te komen. Aan het einde van de dag een wel verdient bad voor mama.

Op dinsdag ochtend waren we naar de kinderboerderij gegaan. Link vond het allemaal maar interessant. In de middag kwam Yorick en daarna zijn we het zwembad in geweest. Het was de eerste keer zwemmen voor Link en hij vond het toch geweldig. Lily was iets minder tevreden. Die heeft nooit zo van het zwemmen gehouden. Ze kreeg tijden de golven in het grote bad een flinke hap water binnen en wilde eigenlijk niet meer echt gaan zwemmen. Ze is daarna wel nog met ons het bad in geweest, maar alleen ging ze toch niet meer.

Toch vond ook zij het een leuke dag. Ook voornamelijk omdat haar kleine broertje het zo leuk vond. Joni wilde in eerste instantie helemaal niet gaan zwemmen. Ze wilde van de voren ook geen bikini samen met mij kopen en schaamde zich maar. Ze is toen zelf de stad in gegaan en had er een uitgezocht. Tijdens het zwemmen hebben we haar dan ook helemaal niet gezien en is ze constant bezig geweest. pubers…

Woensdag was een shopdag. In het outletcenter in Roermond (een plek waar we wel vaker zijn geweest) hebben we onze auto’s geparkeerd (3 euro voor een hele dag, waar vind je dat nog?) en van daar uit zijn we de stad in gelopen. We hebben toen de nodige stappen wel gezet. Een lunchpakket hadden we meegenomen en tussendoor koffie, warme chocolademelk en koekjes bij de Hema zijn altijd leuk. Daarna lekker hamburgers gegeten bij de burger federation in het outlet center en daar nog even rond geneusd. Zo kwam deze mooie leuke schoentjes tegen. Ik ben helemaal verliefd. Nee, ze staan niet in mijn kast maar nog netjes in de etalage, maar toch kijk ik af en toe eventjes naar de foto met een glimlachje. Vrouwen en schoenen…

Op donderdag zijn Zoey en Joni met zijn tweeën de hele dag gaan zwemmen. Link moest nog een dutje doen en Lily had er niet veel zin in. Met boterhammen in de tas en centjes voor een ijsje zijn ze van twaalf tot zes de hele dag met zijn tweeën op pad gegaan. Zo hebben Lily en ik met zijn tweetjes in alle rust kunnen tekenen samen en zijn we nog even boodschapjes gaan doen en bij een kringloopwinkel gaan neuzen. Aan het einde van de dag hebben we nog cocktails gedronken en hebben de dames smores gemaakt in de open haard. Blijft toch een dingetje om te doen als je op zo’n vakantiepark bent. In de parkshop vind je dan ook altijd de haardvuurblokken ter overvloed.

Op vrijdag zijn we eerst lekker chaotisch gaan inpakken. Oftewel Anoukje heeft alles in tassen gekwakt. Daarna zijn we het zwembad in gegaan. Heerlijk rustig (de meeste mensen gaan dan al naar huis en de nieuwere komen pas later aan). Toen om half vijf richting huis. Thuis gekomen begint de wasparade weer (gelukkig doet Yorick die) en het avondeten. Na het eten direct door naar een vergadering op scouting, maar het geeft allemaal niet. We zitten nog steeds een beetje in de vakantiemodus en zijn helemaal ontspannen.

Het was een heerlijke week. De kinderen hebben alleen maar plezier gemaakt en iedereen is vrolijker en meer ontspannen dan voor we gingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.