9 tijdstippen die je pas waardeert als je mama of papa bent

7:00

pfff wat is het eigenlijk nog stiekem vroeg. Haha nee, ik weet dat zeven uur helemaal niet vroeg is met kleine beebjes. Wat zo leuk aan dit mooie tijdstip is, is dat het mannetje dan wakker wordt. Zo een leuk moment van de dag. Je hijst jezelf uit bed voor de 20ste keee sinds gisterenavond, alleen nu definitief voor de dag. Je loopt naar dat kleine kamertje waar al wat kroelgeluidjes zijn. Je glimlacht van het schrikje door het licht, buigt over de rand van het bedje en dan krijg je de grootste smile die je ooit hebt gezien. Ik ben geen ochtendmens, ik heb eerst koffie nodig voor ik überhaupt iets grommend kan zeggen, maar als ik die lach zo lekker in de ochtend, dan smelt ik helemaal.

10:00

Je eerste koffiepauze op je werk en thuis. Oftewel tijd om dat kopje koffie wat je om vijf voor zeven hebt gepakt omdat “ie toch nog lekker lag te slapen” weg te kiepen aangezien hij koud is en hopelijk iets van ontbijt te kunnen doen. Je weet wel, tussen het badje opruimen, de was aanzetten, stoffen e.d. even snel een cracker naar binnen douwen, want voor je het weet ie ie alweer wakker. 

10:30

Ja ja, je ging net zitten. Tijd voor het fruithapje! Had je nu maar gewacht met dat badje. Een beetje verslagen eet je de laatste restjes appelprut maar op terwijl je baby in de knoeiboel dat eerst een tafel was zit te slaan. Toch is het aandoenlijk te zien hoeveel pret hij daarmee heeft.

12:00

Middagdutje. Gelukkig vergeten we dan de bel uit te zetten en komt de postbode met een pakketje voor je buren. Ik had die bij ons eens uitgelegd dat, als er een geboortebord in de tuin staat, mensen geen zin hebben in pakjes voor de buren. Hij keek me aan alsof hij niet wist dat baby’s wakker kunnen worden van een deurbel. Dus in plaats van een middagdutje heb je meteen een work-out door wiegend de kamer door te lopen hopend dat hij weer in slaap gaat vallen.


14:30

Yes, hij slaapt! Shit, de broertjes/zusjes komen terug van school. Dahag rust en lekker kopje koffie. Hallo chaggy pubers en vermoeide hongerige zusjes. Het is ook wel leuk. De glimlachjes die je krijgt als ze je zien. De zure gezichten als je verteld dat je het nu echt niet ziet zitten als er nog meer kinderen mee komen naar je huis om af te spreken.  Je hebt ondertussen wel een idee om maar te gaan investeren in ijskoffie.

18:00

Dinnertime! Waar je zo goed je best op hebt gedaan. Lekker gezond en voedzaam en natuurlijk absoluut niet lekker. (Ik heb drie heel lastige eters, apartere gerechten die ze wel echt lekker vinden zet ik wel eens op mijn insta of fb) In rust eten kan ook al niet, want dan is het beebje weer wakker. Is ook logisch. Toen hij nog in jouw buik zat was dit een moment dat hij wakker was. Eerst lekker in slaap gewiegd tijdens het koken en als je ging zitten begon het gepor. 

20:30

De zussen gaan naar bed en meneer heeft een mopper uurtje. Is de vloer al afgevlakt van al die rondjes lopen? Lekker schuldgevoel als je ze niet in bed stopt, maar beneden een kusje en een knuffel geeft. Natuurlijk is er ook altijd iemand aan het douchen als de tanden moeten worden gepoetst. Schaamte is iets wat in een groot gezin schaars is. 

22:00 

Na een lekker warme papfles ligt hij in jouw armen en valt in slaap. En tutdoekje in zijn kleine vuistjes geklemd en zijn speentje steeds zachter bewegend. Dan valt het speentje eruit en glimlacht hij in zijn slaap. Moe maar voldaan zucht je eens diep en wilt hem eigenlijk nog niet in bed leggen. Wat is hij toch lief, en wat waren al die momenten op de dag toch eigenlijk maar leuk. 

03:00
Tja, ze blijven niet in slaap natuurlijk. Hup eruit voor nog een flesje….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.