Antwerpen – The diamant capital

Het is oktober en dat betekend herfst, mooie kleurtjes, lekker weer en vooral….. kindergeld. Want dat kregen we dit maal voor de eerste keer voor kleine Link. Wij hebben het dit maal ook eens wat beter georganiseerd. Ik heb vier beursjes gekocht, ieder hetzelfde bedrag gepind en dat is dan voor hun kleren. Winterjas was verplicht erbij, de rest wat ze nodig hadden.

Afgelopen zomer zijn Yorick en ik samen met Link een weekendje naar Antwerpen geweest. Wij waren toen op zaterdag een hele dag gaan shoppen en eerlijk gezegd beviel ons dat goed. Meer winkels dan Heerlen, minder druk dan Maastricht. Wij hadden dus toen al afgesproken om in oktober daar te gaan shoppen. Aangezien Zoey een scouting weekend had waren wij met Joni, Lily en Link gegaan. 
Het was ongeveer 1,5 uur rijden (vanuit Heerlen). De auto hadden wij bij een parkeergarage bij het centraal station geparkeerd. Vanuit het station zijn we de straat afgelopen naar de Meir. Dit is de grote winkelstraat in Antwerpen.
Hoewel ze overal aan het werken zijn aan de riolering en de straten af en toen bij het oversteken open lagen was het niet echt moeilijk om bij de grote winkelstraat te komen. Bij het begin waren Joni en Lily al onder de indruk van de mooie gebouwen. De Armani exchange hebben we maar laten staan en zijn aan de overkant gegaan bij Benetton waar ze dan ook ieder leuke topjes hadden gescored. 
Ze vonden wel dat er veel McDonalds en H&M’s waren. Bij H&M scoren beide meisjes ook altijd goed. Joni vond het geweldig dat er een Zara was  (waar ze een jas heeft gekocht van wel 60 euro!). Het toppunt was echter de primark. Niet vanwege de goedkope kleren of het feit dat het zo druk was dat we 10 minuten (zonder overdrijven) bij de lift hebben gewacht. Er was een Harry Potter shop! Mama heeft natuurlijk ook sierkussentjes (1 van ieder huis van zweinstein), een joggingbroek en rompertjes voor Link ervan gekocht, de nerd. Ook Joni en Lily vonden het helemaal geweldig.Yorick had ondertussen 5 winkels gedaan en stond al 15 minuten te wachten voordat wij klaar waren.
De stadsfeestzaal hebben we natuurlijk ook bezocht. Dit is echt een super mooi winkel centrum. Je waant je er bijna een winkelende Sisi. En al die mooie cupcakes en lekkere donuts die ze overal hebben was een groot lokkertje voor een hongerige puber. Ook de winkel die er in midden ligt. The flying tiger had hun zakgeld beursjes al behoorlijk lichter gemaakt. Hoofdtelefoon-oortjes met unicorns erop, konijnensloffen en voor mama een thee-ei in de vorm van een cactus. Een lekkere freubelwinkel dus. Ook ligt er de urban outfitters winkel. Een beetje een hippie/hipster-achtige winkel waar je niet alleen kleren krijgt, maar ook grappige spulletjes voor in huis.   
Aangezien het in de zomervakantie niet druk was op zaterdag had ik dat nu ook niet verwacht. Ik denk dat dit ook was meegevallen als wij niet tijdens het Antwerpse fashion weekend waren gegaan. Het fijne aan Antwerpen is echter dat deze zo’n grote brede winkelstraat heeft dat de drukte best meevalt. Zelf in de winkels (Op de Primark na!!!!) viel het mee.
Mocht je het echt even niet meer trekken, bij de sting hebben ze heerlijke banken waar je even kunt zitten. Daar hebben wij ook lekker gebruik van gemaakt terwijl Yorick nog naar kleren en een lederen jas aan het kijken was. 
Natuurlijk maakt al dat shoppen je behoorlijk hongerig. Broodjes voor de lunch hadden bij ons. Als tussendoortje hadden we wel een jumbo combo schotel gedeeld bij het hard rock cafe gedeeld. Kindjes (en Yorick) een milkshake en mama een mocktail. Super lekker, kun je fijn zitten, niet te druk en de verschoningsruimte voor baby’s is schoon. Ook kregen de dames een leuk kleurboekje van het café zelf, dus ze doen wel moeite om het je zo aangenaam mogelijk te maken. Mocht je echt veel dorst hebben, als je gaat eten en je neemt een frisdrank zijn de refills gratis. En daar zijn ze ook nog eens niet zuinig mee ook nog. 
Dus opsomming:

Leuke dingen: De stadfeestzaal met een bezoekje aan the flying tiger en de handelscompagnie, Hard rock café met lekkere deelschotels en milkshakes (en cocktails) de ruime winkels in een ruime winkelstraat (ik kwam overal door met de kinderwagen!)

minder leuk: Parkeren was vrij prijzig (wij waren 18 euro kwijt voor een middag) Door het fashion weekend was het vrij druk dus niet in te schatten wat het gemiddelde is. Je krijgt overal 1 en 2 eurocenten waar je verder niks mee kunt (Ik heb ze in de fooienpot van starbucks gegooid voordat we naar huis gingen)

Joni wilt zelfs voor haar verjaardag (In juli….) een weekendje hier naartoe gaan en dan de hele dag gaan shoppen. Dus puber, kids en mama approved! (Yorick ook, maar die telt niet mee, die vind het altijd wel goed en stoort zich eigenlijk nooit ergens aan, zolang hij de primark maar niet in hoeft)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.